Codarts nieuws

Fit to Perform wint RAAK-award 2018

Het onderzoeksproject Fit to Perform van het Codarts-lectoraat Performing Arts Medicine heeft de RAAK-award 2018 gewonnen. Lector Janine Stubbe mocht de prijs, groot € 10.000, vanmiddag (15/11) in ontvangst nemen tijdens het congres van Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA.

Shape Lees meer
Achter de schermen

Onmoet onze studenten: Lars

Ontmoet onze studenten! Lars Rijnja (24): “We worden wel duizendpoten genoemd.”

Shape Lees meer
Codarts alumni

De jury van de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret heeft unaniem besloten de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret 2018-2019 toe te kennen aan zangeres en liedjesschrijver Margriet Sjoerdsma. Zij is oud-student zang van de afdeling Jazz.

Shape Lees meer
Codarts nieuws

RASL lanceert hybride publicatieplatform

Het Rotterdam Arts & Sciences Lab (RASL) heeft het hybride publicatieplatform RASL Compositions. Imagining Alternative Futures gelanceerd.

Shape Lees meer
Codarts alumni

Half Easy Trio winnaar The Records 2018

Het Half Easy Trio – bestaande uit de Codarts-alumni Thomas Maasz (piano), Johannes Fend (contrabas) en Martin Hafizi (drums) – heeft op zaterdag 1 december tijdens de finale van The Records één van de drie hoofdprijzen t.w.v. €10.000 gewonnen.

Shape Lees meer
Achter de schermen

Ontmoet onze studenten: Sepand

Ontmoet onze studenten: Sepand Dadbeh (26): “De diversiteit aan opleidingen en al die verschillende nationaliteiten maken Codarts een uniek instituut.”

Shape Lees meer
Student Life

Houd balans tijdens de overdadige feestmaand

Hier zijn twee ideeën voor een frisse en gezonde start van de dag om al het vele eten tijdens de feestdagen te compenseren!

Shape Lees meer
Codarts nieuws

ELIA Biënnale Rotterdam groot succes

Woensdag 21 t/m 24 november was Rotterdam het decor van de 15de editie van de ELIA Biënnale. Dit jaar waren Codarts en de Willem de Kooning Academie host van het grootste Europese event op het gebied van kunstvakonderwijs.

Shape Lees meer
Achter de schermen

Ontmoet onze studenten: Daniëlle

Ontmoet onze studenten! Daniëlle van Lieshout (22): "Dit is de beste keuze die ik tot nu toe heb gemaakt.”

Shape Lees meer
Student Life

Ontmoet het team rond de artiest: Mental Coach

"We trainen studenten op het gebied van mentale vaardigheden en we bieden individuele ondersteuning aan studenten met (lichte) mentale problemen die hun opleiding kunnen verstoren."

Shape Lees meer
Achter de schermen

Week van de Internationale Student

Deze week (12-18 november 2018) is het de Week van de Internationale student. Ze zijn leergierig & enthousiast, wat niet alleen de kwaliteit van onderwijs ten goede komt, maar ook van de sfeer. Ze verbreden naast hun eigen horizon ook die van anderen. Aan Codarts studeren veel internationale studenten en dat laten we deze week zien.

Shape Lees meer