Codarts nieuws

Benjamin Herman gastdocent bij Codarts

Saxofonist Benjamin Herman, een van de origineelste en productiefste jazzmuzikanten in Nederland, wordt per 1 september 2018 gastdocent bij Codarts Rotterdam. Hij gaat wekelijks lesgeven.

Shape Lees meer
Achter de schermen

Ontmoet onze studenten: Sophia Oltmanns

Ontmoet onze studenten! Sophia Oltmanns (24): "De school stimuleerde me steeds weer om door te gaan."

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Talent On The Move naar New York

Dansers van Codarts Rotterdam sluiten hun jubileumtournee Talent On The Move in mei ’18 af in Vught én New York. Van 19 tot 26 mei 2018 zijn vijftien derdejaars danstalenten van Codarts te gast bij de befaamde Ailey School in New York, voor onder meer hun allerlaatste voorstelling uit de 2018-tournee van Talent On The Move. De laatste show in Nederland is in het Brabantse Vught, op 19 mei 2018.

Shape Lees meer
Achter de schermen

Young Talent Program bij Scapino

In het vierde jaar van de bacheloropleiding Dans lopen onze studenten stage bij een professioneel dansgezelschap, zoals Scapino Ballet Rotterdam. Wij namen een kijkje achter de schermen, kijk je mee?

Shape Lees meer
Achter de schermen

Ontmoet onze studenten: Lukas Karvelis

Ontmoet onze studenten! Lukas Karvelis (20): "Ik heb hier veel inspirerende mensen ontmoet".

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Intensieve vernieuwing Coolsingel

De intensieve vernieuwing van de Coolsingel is begonnen. Eerst wordt de kant van het Stadhuis onder handen genomen en in 2019 is de kant van de Lijnbaan aan de beurt. Maart 2021 wordt de nieuwe Coolsingel opgeleverd.

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Wagemans neemt afscheid met wereldpremière

Peter-Jan Wagemans: “Ik ga de collega’s en de studenten absoluut missen. Maar ik vind het niet erg om het wat rustiger aan te doen; ik heb hard gewerkt.”

Shape Lees meer
Achter de schermen

Ontmoet onze studenten: Gijs van Oosterhout

Ontmoet onze studenten! Gijs van Oosterhout (20): "Hier ligt het fundament van m'n carrière."

Shape Lees meer
Achter de schermen

Een avond vol Martha Graham

In het eerste jaar verdiepen de studenten Dans zich in meerdere dansstijlen, waaronder die van Martha Graham. Deze week geven ze twee voorstellingen waarin ze alleen Graham-repertoire dansen voor hun medestudenten.

Shape Lees meer
Codarts nieuws

OTRA bij Podium Witteman Extra

Podium Witteman extra maakte een uitgebreide uitzending over OTRA - Gran Orquesta Típica.

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Codarts heeft als eerste hogeschool in Nederland een gouden Schoolkantine Schaal  

Codarts en Sodexo hebben samen een gouden Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. Codarts Rotterdam heeft in samenwerking met cateraar Sodexo gewerkt aan een nieuw cateringconcept voor haar leerlingen, studenten en medewerkers. Dit concept is gericht op een gezonder, verser en duurzaam voedingsaanbod met daarbij aandacht voor de specifieke behoeften van de eindgebruikers. De huidige richtlijnen Gezondere Schoolkantines van het Voedingscentrum zijn hierbij gehanteerd, alsook de  laatste inzichten vanuit wetenschappelijk onderzoek en ‘best practices’ in de sportwereld zoals Papendal. “Studenten bij Codarts leveren dagelijks topprestaties, die veel inspanning en dus energie van ze vergen”, aldus Andreas Leertouwer, docent Voeding bij Codarts. “Hoe performers op een gezonde en duurzame manier op hoog niveau kunnen blijven presteren en welke rol voeding hierbij speelt is een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt. Goede voeding is niet alleen noodzakelijk bij het voorkomen van blessures en een goed herstel na een zware inspanning. Het speelt ook een belangrijke rol bij de mentale aspecten van presteren. Denk aan concentratie, scherpte en emotionele balans. Ik ben dan ook blij met de vernieuwde kantine op school!” Om een gouden Schoolkantine Schaal  te bemachtigen moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Het aanbod moet bijvoorbeeld bestaan uit minstens tachtig procent uit betere keuzes. “We hebben in nauwe samenwerking met de docent Voeding en de sport diëtist van Codarts ons voedingsaanbod aangepast. Veel aandacht is ook besteed aan energierijke en herstelbevorderende snacks. Onze leerlingen en studenten zijn namelijk echt topsporters!”, licht Joke van Gogh, cateringmanager Sodexo, toe. Codarts Student Life Podiumkunstenaars vragen het uiterste van zichzelf om tot deze maximale prestatie te komen, hetgeen fysiek en mentaal het nodige van de beoefenaar eist. Codarts onderkent het belang van de rol die gezondheid en welbevinden hierbij spelen. Een aantal jaren geleden heeft Codarts de bewuste …

Shape Lees meer