Codarts nieuws

Margreet Honig geeft serie masterclasses klassieke zang bij Codarts

De docent in Marcel Reijans juicht. “Het beste onderwijs, dat willen wij onze studenten bieden. Wij – de vier hoofdvakdocenten klassieke zang van Codarts – zijn dan ook ontzettend blij dat Margreet Honig, de meest prominente zangpedagoge van Nederland, een serie masterclasses komt geven.”

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Docent in tijden van corona: Simone Roerade

Simone Roerade, zangdocent van de afdeling Pop, geeft les en neemt audities af in haar studio aan huis.

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Stay at home challenge: percussie student Branko

Een percussionist thuis zonder percussie? Dat kan natuurlijk niet! Daarom bezorgt Codarts bij zoveel mogelijk studenten hun instrument thuis. Branko Valchev: ‘Ik ben superblij met de marimba in mijn kamer!’

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Ed Wubbe beschermheer dansafdeling HMD

Ed Wubbe, al ruim 25 jaar de artistiek directeur van het gerenommeerde dansgezelschap Scapino Ballet Rotterdam en één van de meest veelzijdige choreografen van Nederland, verbindt zich als beschermheer aan de dansafdeling van de Havo/vwo voor Muziek en Dans (HMD) in Rotterdam. De HMD is een vooropleiding van Codarts. Ed Wubbe. Foto Justin Bekker. Als beschermheer wil Ed Wubbe een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jong danstalent. De dansafdeling van de HMD telt ongeveer 100 talentvolle jongens en meisjes, afkomstig uit heel Nederland. Via een gedegen danstraining bereidt de HMD hen voor op een professionele danscarrière, in het bijzonder op een auditie voor de hbo-dansvakopleiding van Codarts. Ed Wubbe gaat lessen en optredens bijwonen van dansleerlingen, onder wie die van de examenklassen (5 havo en 6 vwo). Met het oog op hun auditie, bespreekt hij met de leerlingen hun techniek, houding en presentatie. Daarnaast stelt hij jaarlijks een (deel van een) dansstuk van zijn hand ter beschikking aan de HMD, dat leerlingen met repetitoren van Scapino Ballet Rotterdam instuderen voor de traditionele eindejaarsdansvoorstellingen van de school. Via de Ed Wubbe Aanmoedigingsprijs krijgen jaarlijks enkele zeer talentvolle dansleerlingen van de HMD de gelegenheid lessen te volgen en repetities bij te wonen van Scapino Ballet Rotterdam. Ten slotte zal Ed Wubbe bij gelegenheid optreden als ambassadeur van de dansafdeling van de HMD. DAMU-school De HMD, gehuisvest in het hoofdgebouw van Codarts in het centrum van Rotterdam, telt naast genoemde dansleerlingen ook ongeveer 100 muziekleerlingen. Zij volgen hun dans- en muzieklessen – die worden verzorgd door docenten van Codarts – binnen het normale lesrooster. Aangezien de HMD een DAMU-school is, zijn de leerlingen vrijgesteld van bepaalde reguliere lessen, wat hen in staat stelt het voortgezet onderwijs (havo of vwo) te combineren met de dans- of muziekvooropleiding. Vorig jaar bedroeg het slagingspercentage van de HMD bij zowel de havo- …

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Codarts TV #4

In deze vierde video beantwoordt Wilma Franchimon, voorzitter van het College van Bestuur, een nieuwe selectie vragen.

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Codarts TV #3

In deze video een woord van Jan Kuhr, hoofd Productie bij Codarts. Jan spreekt over o.a. de manier waarop de Productieafdeling omgaat met de huidige situatie en het belang van blijven communiceren met elkaar.

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Stay at home challenge: Muziektheaterstudent Rick

Muziektheaterstudent Rick Bok zit net een half jaar op school, maar is nu net als iedereen thuis. “Ik mis school heel erg: het spelen, het zingen, het samenzijn. Ik begon er net lekker in te komen! Gelukkig hebben we veel online contact met elkaar. En de docenten zijn er ook echt voor ons.”

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Stay at home challenge: HMD-muziekleerlinge Fleur

Fleur Bonnewits (klas 5 vwo muziek) volgt online lessen en werkt veel aan haar eigen muziek. De optredens van haar band zijn allemaal afgezegd.

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Stay at home challenge: circusstudente Manon

Manon Verplancke, derdejaarsstudente Circus Arts, mist het trainen vooral. En de sociale connecties. "Dus ja, ik mis school wel. Maar ik moet ook toegeven dat deze periode goed is voor aan mezelf te werken en wat tijd voor mezelf te nemen."

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Codarts TV #1

Codarts TV is een nieuw uitzendplatform om je op de hoogte te houden van de huidige situatie met betrekking tot het coronavirus en de ontwikkelingen bij Codarts.
In de eerste aflevering vertelt Wilma Franchimon, voorzitter van het College van Bestuur van Codarts Rotterdam, over o.a. het belang van communicatie en het delen van creatieve, motiverende en supporting ideeën.

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Stay at home challenge: alumna Manouk

Danseres, docente en oud-studente van de bachelor Docent Dans van Codarts Manouk Schrauwen en haar vriend choreograaf Jordy Dik (ook oud-student van Codarts) zijn geen thuiszitters. Maar nu moet het wel en wat doe je dan? Een dansfilmpje maken in een dag!

Shape Lees meer