Codarts nieuws

Xsight@ Percussion Duo wint Grachtenfestival Conservatorium Concours

Het Xsight@ Percussion Duo - bestaande uit Codarts-studenten Georgi Tsenov en Jose Miñarro Sanchez -  heeft op zondag 10 februari jl. het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2019 gewonnen.

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Fijne Koningsdag en mooie meivakantie!

Ook met Koningsdag en tijdens de meivakantie heeft Codarts gewijzigde openingstijden. Geniet van de vrije dagen voordat de eindsprint naar de zomervakantie begint!

Shape Lees meer
Student Life

Student Life Recept: Easter recovery wrap

Recept om te herstellen - Easter Recovery Wraps. Het is bijna Pasen en op dit moment zijn er veel audities en allerlei projecten gaande. Een drukke tijd waarin het éxtra belangrijk is om goed voor je lichaam te zorgen. Hoe kun je dat beter doen dan met voeding? Door de juiste voedingsstoffen op het juiste moment te eten zorg je voor optimaal herstel en daarmee ook betere prestaties. Naast het recept geeft Karin je hier ook tips & meer informatie over eiwitten in je voeding!

Shape Lees meer
Codarts nieuws

RASL lanceert hybride publicatieplatform

Het Rotterdam Arts & Sciences Lab (RASL) heeft het hybride publicatieplatform RASL Compositions. Imagining Alternative Futures gelanceerd.

Shape Lees meer
Student Life

Leer Karin kennen: danseres, diëtiste & chef-kok

Maak kennis met Karin Lambrechtse: danseres, diëtiste, chef-kok en auteur van het boek 'Sportables', een kookboek met recepten voor atleten. Karin blogt maandelijks over voeding voor podiumkunstenaars en deelt met ons haar heerlijke en gezonde recepten die ze heeft ontwikkeld om je prestaties te optimaliseren.

Shape Lees meer
Student Life

Studeren met autisme

Er bestaan veel misverstanden over autisme en mensen met autisme krijgen regelmatig te maken met allerlei vooroordelen. Vandaag, 2 april, is het wereld autisme dag. Reden voor ons om stil te staan bij autisme en studeren. Want wat is autisme eigenlijk? En waar kunnen studenten met autisme tegenaan lopen tijdens hun studie?

Shape Lees meer
Codarts nieuws

MOMO x Codarts

Motel Mozaïque (MOMO) en Codarts Rotterdam slaan deze editie van het festival voor het eerst de handen ineen met o.a. een programma van aanstormende bands op Plaza Mozaïque. Daarnaast zijn er enkele performances te zien op MOMO die het resultaat waren van onze cross-over projectweek Incubator.

Shape Lees meer
Codarts onderzoek

GAMPSISS: Luistergame moet ervaring klassieke muziek verrijken

Hoe kun je beter actief luisteren naar klassieke muziek – en naar elkaar? Die vraag staat centraal in een bijzonder onderzoeksproject van Codarts Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, TU Delft, en de Willem de Kooning Academie. Speciaal voor het onderzoek is de luistergame Listening Space ontwikkeld, waarmee deelnemers met speelse luisteropdrachten hun vaardigheden uitbreiden, of zelfs nieuwe manieren van luisteren ontdekken.

Shape Lees meer
Codarts nieuws

We Are 6 wint Erasmus Jazz Prijs ‘19

Het sextet We Are 6 is zondag 24 maart 2019 uitgeroepen tot winnaar van de Erasmus Jazz Prijs 2019. Aan deze prijs voor de beste jazzband van Codarts Rotterdam is een bedrag verbonden van €2.500, aangeboden door hoofdsponsor Nedspice. 

Shape Lees meer
Student Life

Ontmoet het Student Life team: Logopedist

Ontmoet het team rond de artiest! Onze Student Life logopedist: "Het is een voorrecht en een uitdaging om met zoveel zangleraren van verschillende stijlen samen te werken en studenten te helpen hun stem te ontdekken, ontwikkelen en goed te verzorgen."

Shape Lees meer
Achter de schermen

Ontmoet onze studenten: Ebba

Ontmoet onze studenten! Ebba Åsman (20): "M’n instrument was in die tijd groter dan ik, haha."

Shape Lees meer