Codarts nieuws

Opleidingen Dans en Docent Dans verkrijgen keurmerk ‘Health’

De accreditaties van bacheloropleidingen Dans en Docent Dans zijn uitstekend verlopen. Bovendien kregen beide opleidingen twee keer een positief advies voor het bijzonder kenmerk 'Health and wellbeing: fit to perform'!

Shape Lees meer
Student Life

Pompoenstoof

Perfect voor de herfst - Dit gerecht heeft alles in één. Natuurlijk is het in eerste instantie gezond. De groenten en kikkererwten zitten boordevol vezels, vitamines en mineralen. Daarnaast bevat het voldoende eiwitten zodat je spieren goed kunnen herstellen na een intensieve studiedag. Én deze stoofpot is klimaat-proof doordat het recept volledig plantaardig is en vol zit met seizoensgroenten. Win-win-win! Wat ook heel fijn is. Je kunt een flinke pan van dit gerecht klaarmaken en er meerdere keren van eten. De koolhydraatbron in het gerecht kun je zelf kiezen en afwisselen, bijvoorbeeld volkoren naanbrood/flatbread, volkoren tortilla’s, zilvervliesrijst of volkoren couscous. Overigens geldt voor wie wat aan wil komen of een lichamelijk zeer intensieve dag heeft gehad dat er ook gecombineerd kan worden met koolhydraten. Dus bijvoorbeeld naanbrood én rijst. Recept Bereiding: 45 minuten Porties: 4 Ingrediënten 1 (fles)pompoen 1 winterpeen 4 tomaten 100 gram verse spinazie 1 ui 2 teentjes knoflook 2 medium blikken kikkererwten (ca. 300-350 gram per stuk) 1 klein blikje tomatenpuree 1 groente bouillonblokje + 200ml water 3 tl ras el hanout kruiden 1 tl cayennepeper 1 tl komijn verse peterselie olie  Preparations Schil de flespompoen en winterpeen en snijd deze in blokjes. Schillen gaat makkelijk met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de ui en knoflook fijn. Doe in een grote pan een klein beetje olie en fruit de ui een minuutje aan. Voeg vervolgens de knoflook en gedroogde kruiden toe en laat dit nog een minuutje meebakken. Voeg de winterpeen en tomaatjes toe en bak deze een minuutje mee. Voeg vervolgens ook de pompoen, tomatenpuree en bouillon toe. Laat de stoof een half uur op laag vuur garen (met de deksel op de pan; dat scheelt energie). De stoof mag een klein beetje vochtig blijven. Voeg zo nodig wat extra water toe. Giet de kikkererwten af en …

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Stichting Student Pride NL gelanceerd  

Op vrijdag 27 september jl. heeft collegevoorzitter Wilma Franchimon samen met minister Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven en de collegevoorzitters van de Hogeschool Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, Inholland en Thomas More de stichting Student Pride NL gelanceerd. Het doel van de stichting is het stimuleren van een veilig klimaat op hogescholen, universiteiten en stageplaatsen met het oog op seksuele en genderdiversiteit, zodat alle studenten zich vrij kunnen voelen en zichzelf en de ander accepteren. Het idee voor de Student Pride NL is uit Groot-Brittannië overgewaaid. In 2005 is daar de National Student Pride UK opgericht door studenten van de Oxford Brookes University. Inmiddels is de National Student Pride UK uitgegroeid tot de grootste LGBT+ bijeenkomst in Groot-Brittannië met maar liefst 140 aangesloten onderwijsinstellingen en een vijftigtal bedrijfspartners waaronder EY, ASOS en Adidas. De stichting Student Pride NL is opgericht door Chantal van der Putten, Gunnar Boer en Erwin van Braam. “We willen niet per stad steeds opnieuw het wiel uitvinden en geloven dat juist een landelijk samenwerkingsverband veel kan opleveren. Tijdens ons bezoek aan National Student Pride in Londen zagen we dat dit event wordt gedragen door alle onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven”, vertelt Chantal van der Putten. “Dat heeft ons geïnspireerd tot de oprichting van Student Pride NL.” Bron: Nationale Onderwijs Gids. De komende periode gaat Student Pride NL diverse evenementen organiseren variërend van symposia, panels en filmvoorstellingen tot job fairs en netwerkborrels. Meer informatie: www.studentpride.nl. 

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Songfestivalhit ‘Arcade’ geproduceerd door oud-student

Wouter Hardy is oud-student van Codarts en produceerde de winnende songfestivalhit 'Arcade', waarmee Duncan Laurence op 18 mei 2019 namens Nederland optrad.

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Cultuurcampus in Rotterdam Zuid

Een door de gemeente Rotterdam aangesteld Driemanschap – waar ook Wilma Franchimon deel van uitmaakt – adviseert het College van Rotterdam in te stemmen met een Cultuurcampus in Rotterdam Zuid, waar onder meer een uitbreiding van Codarts gevestigd zou kunnen worden. Het Driemanschap combineert diverse inzichten, kansen en opgaven in het idee van een Cultuurcampus. Op de Cultuurcampus draait het om kennis, cultuur en toerisme; er wordt gestudeerd, onderzocht, gemaakt en gepresenteerd. De Cultuurcampus is groot: die groeit op termijn naar 50.000 m². De Cultuurcampus wordt gedragen door een aantal partners die zich richten op kennis, cultuur en toerisme. Daartoe behoren naast de Bibliotheek Rotterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) ook de vier hogescholen in de Maasstad, waaronder Codarts. De EUR en de hogescholen – evenals de TU Delft – zijn op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden op goed bereikbare locaties. Naast onderwijsvoorzieningen en culturele voorzieningen biedt de Cultuurcampus een aantrekkelijke buitenruimte, horeca, retail en studieplekken. Deze maken de Cultuurcampus tot een verblijfsplaats voor bezoekers en bewoners en geeft een impuls aan toerisme in de stad. De vaste kern gebruikers zorgt dat er elke dag de hele dag leven is. Het Driemanschap ziet drie kansrijke locaties in Rotterdam Zuid – dat vooral op het gebied van cultuur en hoger onderwijs nog een forse inhaalslag heeft te maken – met ieder hun eigen potentie voor de Cultuurcampus: Maashaven/Maassilo, Hart van Zuid en Charloisse Hoofd. Het Driemanschap heeft zijn advies aangeboden aan de gemeente Rotterdam. De komende maanden zal de gemeente aan de slag gaan met een studie naar de ruimtelijke mogelijkheden op de 3 locaties. Het Driemanschap zal aan de slag gaan met alle partners in de stad om de interesse te concretiseren. Voor Codarts is de Cultuurcampus een kans om dichter op het werkgebied in Rotterdam Zuid te zitten, bijvoorbeeld met Rotterdam Arts & Sciences Lab (RASL) …

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Méér Muziek in de Klas

Studenten van de Thomas More Hogeschool in Rotterdam traden op donderdag 9 juli jl. samen met bekende musicus en ambassadeur Méér Muziek in de Klas Wouter Hamel op voor minister Ingrid van Engelshoven, van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De minister bracht een werkbezoek aan deze eerste lichting Vakspecialisten Muziek in het kader van Méér Muziek in de Klas.

Shape Lees meer
Achter de schermen

Ontmoet onze studenten: Sam

Ontmoet onze studenten! Sam (21): "Elke keer als ik hier binnenkom, heb ik zin om aan de slag te gaan. ”

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Nominaties BNG Bank Circus Prijs bekend

De koepel van Nederlandse jeugdcircussen Circomundo en het BNG Cultuurfonds van BNG Bank reiken sinds 2012 de BNG Bank Circusprijs uit. Een vierkoppige jury nomineert ieder jaar vier kandidaten, en dit jaar zijn van Codarts 'Knot on Hands' (Britt Timmermans, Tijs Bastiaens, Mario Kunzi) en Erin Skye genomineerd.

Shape Lees meer
Student Life

Student Life Recept: Voedzame, gezonde en lekkere kaasstengels!

PARTY - Het college jaar is alweer bijna voorbij... Time flies when you're performing, studying & having fun! Zo aan het einde van het jaar blik je misschien terug, vier je feest en omring je je nog even met je studiegenoten en vrienden. En zeg nu zelf, wat is een feestje zonder lekkere snacks?

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Codarts Productie Award uitgereikt op RIDCC

Op zaterdag 29 juni 2019 vond de finale van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC), gepresenteerd door Jan Kooijman, plaats in Theater Rotterdam. Daar werd onder meer de Codarts Production Award uitgereikt.

Shape Lees meer
Codarts nieuws

NIEUWE FUNCTIE SAMUEL WUERSTEN

Na negen jaar directeurschap van de dansopleidingen en tien jaar lidmaatschap van het College van Bestuur van Codarts Rotterdam, zet Samuel Wuersten per 1 september 2019 zijn langjarige verbintenis met de hogeschool voor de kunsten voort als Directeur Codarts (inter)nationale betrekkingen en ondernemerschap.

Shape Lees meer