Uncategorized

Statement Sociale veiligheid in het kunstonderwijs

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Codarts x Songfestival

Dit jaar vindt het Eurovisie Songfestival plaats in onze geliefde stad Rotterdam! Veel Codarts studenten, docenten, alumni en medewerkers zijn betrokken om dit enorme evenement tot een groot succes te maken. Denk aan werken als stand-in, spelen voor de delegaties in het officiële nevenevenement of simpelweg een bijdrage leveren als Songfestival fan. In deze korte videoserie laten we je in 3 afleveringen de persoonlijke ervaringen van Shalisa, Ralph en Hans zien.

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Korting op collegeld

Om studenten financiële ademruimte geven in deze moeilijke coronatijd, stelt de overheid voor om het wettelijk collegegeldtarief voor 2021-2022 te halveren.

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Start Cultuurcampus Rotterdam Zuid in 2022

Codarts Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en de gemeente Rotterdam tekenden recent het convenant waarmee de komst van de Cultuurcampus op Zuid een stap dichterbij is. De Cultuurcampus gaat bijdragen aan meer hoger onderwijs, cultuur en toerisme op Zuid. De partijen werken de afspraken in de komende tijd verder uit, zodat zij in 2022 de eerste onderwijsactiviteiten kunnen starten op de locatie Charloisse Hoofd.

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Peter Somuah wint de 25e editie van de Erasmus Jazz Prijs

Peter Somuah is zondag 18 april uitgeroepen tot winnaar van de Erasmus Jazz Prijs 2021. De prestigieuze prijs voor aanstormend jazztalent werd alweer voor de 25e keer georganiseerd door Codarts Rotterdam, de Stichting Vrienden van Codarts en Nedspice. De prijs bleek in het verleden een geweldige opstap voor een aantal succesvolle jazzmusici, onder wie Jan van Duikeren, Bart Wirtz, Louk Boudesteijn, Rik Kraak en Stephanie Francke. De finale werd dit jaar gepresenteerd door voorzitter Joost Patočka en was te volgen via een livestream vanuit de Doelen.

Shape Lees meer
Achter de schermen

Blog van Wilma Franchimon op de website van Kunstzone

Blog van Wilma Franchimon, voorzitter van het College van Bestuur van Codarts Rotterdam, op de website van Kunstzone, 15-04-2021

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Beurzen voor jonge dansers

De Havo/vwo voor Muziek en Dans (HMD), een vooropleiding van Codarts, is heel trots op z’n dansleerlingen Sven Guijt (klas 5 havo) en Boris Oostlander (klas 6 vwo) en op z’n oud-dansleerling Mats Winkelman (nu eerstejaarsstudent Codarts).

Shape Lees meer
Student Life

Student Life recept: Tofu bowl

Van 8 t/m 14 maart wordt in Nederland de nationale week zonder vlees georganiseerd. Eet jij iedere dag vlees of laat je het ook wel eens staan? Voor de gezondheid is vlees eten niet noodzakelijk en helemaal geen vlees eten is beter voor het klimaat, milieu en de dieren zelf! Probeer dit vegetarische recept van onze sportdiëtiste Sandra Buijing eens uit deze week.

Shape Lees meer
Codarts nieuws

RASL-minor ‘Re-imagining Tomorrow through Arts and Sciences’ winnaar van Nederlandse Hogeronderwijspremie

Met trots kondigen we aan dat de RASL-minor ‘Re-imagining Tomorrow through Arts and Sciences’ de derde prijs (van maar liefst € 500.000 euro) van de Nederlandse Hogeronderwijspremie heeft gewonnen.

Shape Lees meer
Achter de schermen

Charlotte Veenstra: ‘Veel studeren en gelukkig ook veel dansen’

Hoe is het om te studeren in Corona-tijd? We vragen het aan onze studenten. Deze keer: Charlotte Veenstra.

Charlotte Veenstra (23) uit Tiel zit in het eerste jaar van de opleiding Docent Dans en studeert daarnaast ‘Gezondheid en leven’ aan de Vrije Universiteit. Ze behaalde onlangs haar bachelor Geneeskunde. Naast haar studie werkt ze op een Corona cohortafdeling. ‘Ik hou van dansen en ben heel blij dat ik op Codarts begonnen ben.’

Shape Lees meer
Uncategorized

In memoriam: oud-directeur John Floore (1945-2020)

Foto: Ed van Alem John Floore, oud-directeur van het Rotterdams Conservatorium, is zaterdag na een kort ziekbed op 75-jarige leeftijd overleden. Floore was van 1983 tot 1995 directeur van het Rotterdams Conservatorium en tot 1997 algemeen directeur van de Hogeschool voor Muziek en Theater Rotterdam (nu Codarts Rotterdam), waarvan het conservatorium deel uitmaakte.  Floore werd opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam (1961-1966). Van 1966 tot 1983 was hij trompettist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Na zijn tijd in Rotterdam werd Floore algemeen directeur van het Limburgs Symfonieorkest (1997-2009) en artistiek directeur van het Bangkok Symphony Orchestra (2009-2018). Tot zijn overlijden was hij als adviseur klassieke muziek verbonden aan Parkstad Limburg Theaters Heerlen (sinds 2007) en Stichting Schouwburg Cuijk (sinds 2013) en als artistiek adviseur aan het Royal Bangkok Symphony Orchestra (sinds 2018). Veel vernieuwingen bij het Rotterdams Conservatorium kwamen tot stand door persoonlijke contacten van Floore. Direct bij zijn aanstelling trok hij een aantal nieuwe docenten aan voor de afdeling Klassieke Muziek, om niveau en aanzien van het conservatorium ook internationaal te verbeteren. Onder hen waren violist Jean-Jacques Kantorow, altviolist Vladimir Mendelssohn, cellist Herre-Jan Stegenga, hoboïst Thomas Indermühle, fagottist Henk de Wit, klarinettist Walter Boeijkens, pianist Daniël Wayenberg en zangdocent Margreet Honig. Floore was de grondlegger van de afdeling Wereldmuziek. Voor de verschillende specialisaties benaderde hij Paco Peña (1985; Flamenco), Hariprasad Chaurasia (1987; Indiase Muziek), Laurens-Jan Hartong (1990; Latin) en Carel Kraayenhof (1993; Argentijnse Tango). Daarnaast had Floore grote belangstelling voor jong talent. Hij stond aan de wieg van een vooropleiding voor kinderen die nog regulier onderwijs volgden (‘Juniorenklas’). In samenwerking met de toenmalige Havo voor Muziek en Dans ontstond hieruit in 1992 het Jeugdorkest van het Rotterdams Conservatorium. Wilma Franchimon, voorzitter van het College van Bestuur van Codarts Rotterdam, maakte Floore mee toen zij Klassieke Zang studeerde aan het Rotterdams Conservatorium. “Ik heb hem ervaren als een …

Shape Lees meer