Codarts onderzoek

Codarts ontvangt €1,6 miljoen voor innovatief landelijk onderzoekscentrum

Lees meer
Achter de schermen

Van Docent Dans naar Choreograaf

Jordy Dik studeerde af als Docent Dans en besloot voor de masteropleiding Choreografie te gaan. Welk verhaal schuilt hierachter? Lees het in het interview dat werd gepubliceerd op DansMagazine.nl!

Lees meer
Achter de schermen

Wolken op het podium en 12 paar Dr. Martens

Sinds anderhalf jaar produceert Mirjam Dales de voorstellingen en evenementen  van de opleiding Circus Arts van Codarts. Met de eerste eindexamenproducties van dit jaar op de planning, vragen we haar het hemd van het lijf.

Lees meer
Codarts nieuws

Codarts feliciteert Imre van Opstal en Ed Wubbe

De Codarts-alumna en Rotterdamse choreograaf wonnen beiden een Zwaan, de Oscar van de Nederlandse dans.

Lees meer
Codarts onderzoek

Janine Stubbe over PEARL

Janine Stubbe, lector Performing Arts Medicine, sprak over het Performing artists and Athlete Research Lab (PEARL) met het informatieplatform voor de zakelijke sportmarkt: Sport Knowhow XL. Lees het volledige interview!

Lees meer
Achter de schermen

Ontmoet onze studenten: Marleen van Os

Ontmoet onze studenten! Marleen van Os (27): "Voor deze voorstelling moest ik leren om mezelf thuis te laten."

Lees meer
Codarts alumni

Alumni winnen BNG Bank Dansprijs

Alumni Kim-Jomi Fischer en Marta Alstadsæter zijn als duo één van de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2018. Kim-Jomi (‘een acrobatisch danser,’ aldus de jury) is dansalumnus en nu dansdocent van de opleiding Circus Arts, Marta (‘een dansant acrobaat’) is circusalumna.

Lees meer
Achter de schermen

Ontmoet onze studenten: Morgane Stäheli

Ontmoet onze studenten! Morgane Stäheli (19): "Voor het eerst van m’n leven krijg ik nu dansles."

Lees meer
Codarts nieuws

Talent On The Move gaat weer van start

De Portugese Filipa Miranda Amorim en de uit Litouwen afkomstige Dovydas Strimaitis zijn twee van de dertig danstalenten die actief zijn in de jubileumeditie Talent On The Move 2018. Beiden zijn 20 jaar en derdejaarsstudent in de bacheloropleiding Dans van Codarts Rotterdam. "We kunnen niet wachten te beginnen!"

Lees meer
Achter de schermen

Ontmoet onze studenten: Martien de Vos

Ontmoet onze studenten! Martien de Vos (22): "Voor de wekelijkse hoofdvak- en improvisatielessen gaan we naar een kerk."

Lees meer
Codarts nieuws

Codarts en het Koninklijk Conservatorium intensiveren Klassieke Muziek samenwerking

Het Codarts en Koninklijk Conservatorium intensiveren hun samenwerking op het gebied van klassieke muziek. Deze samenwerking heeft als doel het onderwijsaanbod voor de studenten klassieke muziek zo in te richten dat zij van de sterke punten van beide instellingen kunnen profiteren. Hierbij wordt voortgebouwd op reeds bestaande gezamenlijke initiatieven, zoals het gemeenschappelijke symfonieorkest dat jaarlijks optreedt op het Gergiev Festival en onlangs nog een succesvolle reeks concerten gaf onder leiding van dirigent Jacques van Steen. Per 1 maart treedt Wim Vos (hoofd klassieke muziek op het Koninklijk Conservatorium) als intendant in dienst bij zowel het Koninklijk Conservatorium als Codarts om deze samenwerking nader vorm te geven. Hij gaat zich richten op de artistiek-onderwijskundige visie van beide opleidingen en de inhoudelijke uitwerking daarvan, in nauw overleg met beide besturen en de dagelijkse leiding van de afdelingen. Van belang hierbij is het verder ontwikkelen en afstemmen van de curricula klassieke muziek, zodat studenten toegang krijgen tot het onderwijsaanbod op beide instellingen. Het uitgangspunt is dat de profielen van beide opleidingen zowel zelfstandig als elkaar versterkend opereren. Op 1 maart treedt tevens Marlon Titre (gitarist, componist, onderzoeker en momenteel hoofd masteropleiding bij de Fontys Academy of Music and Performing Arts in Tilburg) in dienst bij het Koninklijk Conservatorium als plaatsvervangend hoofd klassieke muziek. Bij Codarts zal Wim Vos nauw samenwerken met Irja Zeper (hoofd klassieke muziek) en Tamara Rumiantsev, die per 1 januari 2018 in dienst zal treden als hoofd onderwijs vernieuwing bij Codarts.

Lees meer