Codarts nieuws

Statement Sociale veiligheid in het kunstonderwijs

Shape Lees meer
Student Life

Stephanie Keizer – Hulsebosch genomineerd voor International Dance Educator Award

We zijn enorm trots dat Stephanie Keizer – Hulsebosch, hoofd van onze Student Life afdeling en wetenschapper bij het lectoraat Performing Arts Medicine (PAM), is genomineerd voor de ‘International Dance Educator Award 2021’ uitgereikt door de ‘International Association for Dance Medicine & Science (IADMS).’

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Opening van het academische jaar

Wat een fantastische show afgelopen maandag tijdens de feestelijke opening van het nieuwe academische jaar! Top talenten van verschillende disciplines hebben live opgetreden met publiek in Theater Rotterdam. Bekijk hier de foto's!

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Start Cultuurcampus Rotterdam Zuid in 2022

Codarts Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en de gemeente Rotterdam tekenden recent het convenant waarmee de komst van de Cultuurcampus op Zuid een stap dichterbij is. De Cultuurcampus gaat bijdragen aan meer hoger onderwijs, cultuur en toerisme op Zuid. De partijen werken de afspraken in de komende tijd verder uit, zodat zij in 2022 de eerste onderwijsactiviteiten kunnen starten op de locatie Charloisse Hoofd.

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Codarts-alumni ontvangen Henri Winkelman Award

Circuscollectief Sinking Sideways en zanger Guus Bok hebben op maandag 13 september een Henri Winkelman Award ontvangen.

Shape Lees meer
Student Life

Performing Arts Screening Day

Afgelopen maandag heeft onze Student Life afdeling de jaarlijks terugkerende Screening Day georganiseerd voor alle nieuwe studenten van de afdelingen Dans, Docent Dans en Circus Arts. Een belangrijke dag voor onze nieuwe talenten om te kijken hoe het ervoor staat met hun gezondheid. Een goede fysieke en mentale gezondheid is tenslotte belangrijk om op hoog niveau te kunnen presteren binnen de podiumkunsten.

Shape Lees meer
Uncategorized

Codarts Kick-Off Week

Van 23 t/m 26 augustus hebben we alle nieuwe studenten welkom geheten bij Codarts. De week stond in het teken van nieuwe mensen leren kennen en samenwerken met andere afdelingen. Bekijk hier de aftermovie!

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Opening collegejaar 2021-2022

Het is bijna zover: de officiële opening van Codarts’ collegejaar 2021-2022 op maandag 13 september in Theater Rotterdam.

Shape Lees meer
Achter de schermen

Blog van Wilma Franchimon op de website van Kunstzone

Meervoudige intelligentie als inspiratiebron voor een leven lang leren.

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Twee nieuwe orgeldocenten

De afdeling Klassieke Muziek van Codarts heeft twee nieuwe orgeldocenten: Zuzana Ferjencikova en Christin Schmitt. Zij zijn de opvolgers van Ben van Oosten, die deze maand met pensioen gaat.

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Dansbeurzen 2021 uitgereikt

17 en 23 juni was het weer tijd voor de uitreiking van de jaarlijkse dansbeurzen. Acht Codarts-studenten uit de opleidingen Docent Dans en Uitvoerende Dans werden verrast met een beurs waarmee ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen. Helaas waren de omstandigheden, net als vorig jaar, nog niet als vanouds en kon de ceremonie niet plaatsvinden in zijn originele vorm. Vier dansstudenten kregen de beurs uitgereikt in een dansstudio op Codarts-locatie Kruisplein. Twee studenten die op dat moment niet in de studio aanwezig waren, werden verrast via een Zoom-verbinding.  Twee studenten uit de opleiding Docent Dans kregen het heugelijke nieuws te horen tijdens de generale repetitie van de eindvoorstelling. Erik Pals van het Dansfonds Corrie Hartong was dit jaar live aanwezig om de studenten te verrassen. Een opname hiervan is woensdag 30 juni, tijdens de eindvoorstelling #Hacked in Theater Zuidplein getoond aan publiek.  Zes studenten ontvingen een studiebeurs van Stichting Dansfonds Corrie Hartong:  Van de bacheloropleiding Uitvoerende Dans: Marija Burceva, Jaar 3Andrea Lippolis, Jaar 2Jaime Neves Belizario, Jaar 2Thomas Meziane, Jaar 2 Van de bacheloropleiding Docent Dans: Quinty Krab, Jaar 3Anne Slingerland, Jaar 3 Twee studenten ontvingen een beurs van de Kylián Foundation Van de bacheloropleiding Uitvoerende Dans: Filippo Gualandris, Jaar 3Milica Mucibabic, Jaar 2

Shape Lees meer