Vooropleiding Muziek

Voor jongeren die dromen van een muziekcarrière en zich willen voorbereiden op de bachelor Muziek biedt Codarts de vooropleiding Muziek (jazz, wereldmuziek en klassieke muziek). 

Vooropleiding Muziek

Codarts - Vooropleiding Muziek

De Vooropleiding Muziek duurt één of twee jaar en die volg je parallel aan het slot van je middelbare-schoolopleiding (havo klas 4 en 5, vwo klas 5 en 6). De Vooropleiding Muziek biedt je de mogelijkheid je goed voor te bereiden op de hbo-muziekopleidingen van Codarts. Je krijgt les van conservatoriumdocenten en volgt wekelijks één hoofdvakles en één theorieles. Voor Jazz geldt dat je daarnaast één ensemble-les per week volgt.

Let op: deze Vooropleiding Muziek is anders dan de vooropleiding Codarts Lyceum. Het Codarts Lyceum is een middelbare school waar dans- en muzieklessen in het lesprogramma zijn opgenomen in plaats van dat je deze lessen parallel volgt aan je eigen middelbare school.

Praktische informatie

  • Jazz, Klassieke Muziek of Wereldmuziek. De popafdeling kent geen vooropleiding. 
  • Vanaf havo klas 4 en 5 of vwo klas 5 en 6
  • September tot mei
  • 32 lessen 
     

 

Aanmelden en toelatingsexamen

Tijdens het toelatingsexamen testen we je aanleg voor muziek en geschiktheid voor je instrument. Het examen bestaat uit een praktijk- en theoretische test. Je speelt een kort programma; er wordt geluisterd naar frasering, ritme, dynamiek, zuiverheid en techniek. Het toelatingsniveau van de vooropleiding wordt gemeten aan de hand van dezelfde toelatingseisen als voor de bachelor. 

Mocht jouw niveau nog niet op het niveau zijn voor een bachelorstudie dan kan je het aanbod krijgen om een jaar vooropleiding te gaan studeren via het management van de opleiding. 

Via onderstaande button kun je je aanmelden voor de vooropleiding Muziek (Jazz, Klassieke Muziek en Wereldmuziek).

Belangrijke data

Aanmelddeadline

Reeds verstreken

Audities

Reeds verstreken