Vooropleiding Docent Muziek

De opleiding Docent Muziek van Codarts biedt naast de vierjarige bacheloropleiding ook een vooropleiding aan. 

Denk je erover om de studie Docent Muziek op Codarts te gaan doen en zit je in het laatste jaar van de middelbare school, MBO-niveau 4 of heb je een tussenjaar waarin je je graag wilt oriënteren en ontwikkelen? Dan is de vooropleiding Docent Muziek misschien wel iets voor jou! 

In de vooropleiding word je voorbereid op het toelatingsexamen van de Bachelor Docent Muziek. Je krijgt les van docenten van de bacheloropleiding. Wekelijks heb je les op je instrument en een les muziektheorie en solfège. Daarnaast krijg je volop gelegenheid om al kennis te maken met onderdelen van de Bacheloropleiding: je kunt deelnemen aan een ensemble, koorlessen, projecten en andere activiteiten. De vooropleiding biedt je hiermee een uitstekende voorbereiding op je studie.  

De lessen muziektheorie en solfège vinden plaats op een doordeweekse avond/einde middag. De lessen op je instrument worden in overleg ingepland. Hou er rekening mee dat er ook zo’n 8 uur per week zelfstudie van je wordt verwacht.  

Het is in overleg ook mogelijk om alleen de lessen muziektheorie en solfège te volgen, bijvoorbeeld in combinatie met het eindexamenjaar van je middelbare school. Informeer bij ons naar de mogelijkheden via docentmuziek@codarts.nl.

De vooropleiding is geen hbo-opleiding, maar een voorbereidende cursus. Je ontvangt hiervoor dus geen studiefinanciering en er zijn geen studiepunten of een diploma aan verbonden. 

Ook voor de vooropleiding moet je een toelatingsexamen doen. Dit bestaat uit dezelfde onderdelen als het toelatingsexamen voor de bacheloropleiding, maar er geldt uiteraard een ander minimaal niveau.  

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de Vooropleiding Docent Muziek via het aanmeldformulier. Je vindt dit formulier hieronder.
Vragen? Stuur een mailtje naar asc@codarts.nl.