Vooropleiding Docent Muziek

De opleiding Docent Muziek van Codarts biedt naast de vierjarige bacheloropleiding ook een vooropleiding aan. 

Denk je erover om de studie Docent Muziek op Codarts te gaan doen en zit je in het laatste jaar van de middelbare school of heb je een tussenjaar waarin je je graag wilt oriënteren en ontwikkelen, dan is de vooropleiding Docent Muziek misschien wel iets voor jou! 

In de vooropleiding word je voorbereid op het toelatingsexamen van de Bachelor Docent Muziek. Je krijgt les van docenten van de bacheloropleiding. Wekelijkse heb je les op je instrument en een les muziektheorie en solfège. Daarnaast krijg je volop gelegenheid om al kennis te maken met onderdelen van de Bacheloropleiding: je kunt deelnemen aan een ensemble, koorlessen, projecten en andere activiteiten. De vooropleiding bied je hiermee een uitstekende voorbereiding op je studie.  

De lessen muziektheorie en solfège vinden plaats op een doordeweekse avond. De lessen op je instrument worden in overleg ingepland. Hou er rekening mee dat er ook zo’n 8 uur per week zelfstudie van je wordt verwacht.  

De vooropleiding is geen hbo-opleiding, maar een voorbereidende cursus. Je ontvangt hiervoor dus geen studiefinanciering, en er zijn geen studiepunten of diploma aan verbonden. 

Ook voor de vooropleiding moet je een toelatingsexamen doen. Dit bestaat uit dezelfde onderdelen als het toelatingsexamen voor de bacheloropleiding, maar er geldt uiteraard een ander minimaal niveau.