Vooropleiding Muziektheater

Zit je in het (een na) laatste jaar van de middelbare school of heb je een tussenjaar waarin je je graag wil oriënteren en ontwikkelen, dan is de vooropleiding Muziektheater misschien wel iets voor jou!

Vooropleiding Muziektheater

Codarts - Vooropleiding Muziektheater

De vooropleiding Muziektheater is bestemd voor jonge mensen die nieuwsgierig zijn naar het Muziektheatervak. Op deze vooropleiding maak je intensief kennis met Muziektheater en krijg je les in de vakken: zang, dans, spel, muziek & ensemble en integratie (het vak waar alle disciplines samenkomen).

Deze lessen worden gegeven door docenten die ook op de bacheloropleiding lesgeven en lopen van begin september tot half april. Het jaar wordt afgerond met een optreden in de Theaterzaal van Codarts, zodat je aan je familie en vrienden kunt laten zien/horen wat je allemaal hebt geleerd. Tijdens het jaar kun je je inschrijven voor de audities van de bachelor. Als je de vooropleiding hebt gedaan, heb je het voordeel dat je bekend bent met de opleiding en goed weet wat er van je wordt gevraagd.

De lessen vinden plaats op vrijdag (na school) van 17.15 – 21.45 uur en op zaterdag van 09.30 – 16.00 uur, in het Codarts-gebouw aan het Kruisplein in Rotterdam.
Zanglessen worden individueel ingepland op vrijdag of zaterdag tijdens de hierboven genoemde tijden. Wekelijks wordt circa 1,5 uur voorbereidingstijd van je verwacht.

Aanmelden en auditie

Aanmelden voor de vooropleiding Muziektheater voor het schooljaar 2024-2025 is niet meer mogelijk. 

Via aanmeldingosiris.codarts.nl kun je je aanmelden voor de vooropleiding Muziektheater.
Kies voor de vooropleiding Muziek en geef daarna aan dat je geïnteresseerd bent in de Vooropleiding Muziektheater.

Er zijn ongeveer 14 plaatsen beschikbaar. Op de pagina toelatingseisen vind je de zaken die je voor je auditie dient voor te bereiden.
De vooropleiding is geen bekostigde opleiding, je ontvangt geen studiebeurs. 

Kosten

Klik op de onderstaande groene knop om inzicht te krijgen in de kosten van deze vooropleiding.

Belangrijke data

Aanmelddeadline

vol
 

Auditie

zaterdag 8 juni 2024

 


Contact

Voor meer informatie over de Vooropleiding Muziektheater kun je een e-mail sturen naar coördinator Carola Arons: carons@codarts.nl.

Codarts - Contact