Gezondheidseducatie

Health & performance programma’s  

Het is van groot belang dat je als student alles aangereikt krijgt om op een gezonde en duurzame manier het optimale uit jouw talent te halen. Bij Codarts krijgt daarom iedere student de gelegenheid kennis op te doen en vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en welzijn.

Het is daarbij essentieel dat je zelf eigenaarschap ontwikkelt en dus zelfredzaam wordt rondom dit thema; jij hebt dus zelf de touwtjes in handen als het gaat om jouw ontwikkeling. Alle bacheloropleidingen van Codarts hebben een op maat gemaakt gezondheidsprogramma opgenomen als onderdeel van het curriculum; deze programma’s worden door de afdeling Student Life ontwikkeld, in nauwe samenwerking met de opleiding, waarbij uiteraard de input van de studenten is meegenomen.

Screening

Student Life Monitor

Succesvolle en duurzame studieloopbaan en carrière

De gezondheidsprogramma’s zijn gebaseerd op wetenschappelijke literatuur, evidence-based practice en onderzoek vanuit het lectoraat Performing Arts Medicine op het gebied van fysieke en mentale gezondheid.

Health & Performance Programma’s Codarts/Gezondheidseducatie per opleiding:

 • Dans

  Maximizing Performance Programme and Body Awareness & Conditioning

  Anatomie, Blessurepreventie, Gezonde voeding, Mentale vaardigheden, Studievaardigheden, Pilates, Yoga, Kracht en Conditie.

 • Circus

  Health & Well-being

  Anatomie, Blessurepreventie, Gezonde voeding, Mentale vaardigheden en Studievaardigheden.

 • Docent Dans

  Gezond doceren

  Voeding, Anatomie, Fysiologie i.c.m. Conditietraining en Pilates.

 • Klassieke Muziek

  Optimal Performance Programme

  Gezond Gehoor, Blessurepreventie, Gezonde Voeding, Alexander Techniek, Mentale Vaardigheden, Stressregulatie, Pilates, ‘Performance, Bewustzijn & Ademhaling.

  Minoren: Alexander Technique/Pilates en Mindfulness/Yoga.

 • Jazz, Pop, en Wereldmuziek

  Optimal Performance Programme

  Gezond Gehoor, Performance Essentials, Gezonde Voeding, Blessurepreventie, Mentale Vaardigheden, Fitness, Pilates, Alexander Techniek en Stagecraft.

  Minoren: Alexander Technique/Pilates en Mindfulness/Yoga.

 • Muziektheater

  Health & Performance lessen

  Gezond stemgebruik, Blessurepreventie/Fysieke fitheid, Gezonde Voeding, Performance Preparation: Omgaan met Stress, Beweging & Gezond Gehoor en Conditietraining.

 • Docent Muziek

  Health & Performance lessen

  Gezond Gehoor, Mentale Vaardigheden, Alexander Techniek, Blessurepreventie, Gezond Stemgebruik en Studievaardigheden.

 • Codarts Lyceum

  Gezond leren en presteren

  Gezonde Voeding, Gezond Gehoor / Beweging & Gezond Gehoor, Blessurepreventie, EHBO, Groeispurts, Balans/Disbalans, Fitness en Fit tijdens de Zomer.