Student Life programma

Codarts leidt jou op tot fysiek en mentaal gezonde podiumkunstenaar, docent, muziek- of danstherapeut of choreograaf met een succesvolle en duurzame carrière. 

Student Life programma

Codarts - Student Life programma

Student Life biedt jou alle mogelijkheden om de juiste kennis, vaardigheden en handvatten te verkrijgen, waarmee jij je persoonlijke ontwikkeling vorm kan geven en het optimale uit je talent kunt halen. Het prijswinnende Student Life programma past een integrale aanpak van onderwijs, ondersteuning en onderzoek toe. 

Codarts Performance Lab

Het Codarts Performance Lab is een innovatief simulatielab dat met behulp van beeld en geluid een optreden op het podium simuleert. In het lab kunnen stressvolle optredens, audities of presentaties geoefend worden in een veilige maar realistische omgeving.

Hogeronderwijs Premie

Het Codarts Student Life team heeft de Nederlandse Hogeronderwijspremie gewonnen. De prijs werd overhandigd door minister Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf op 12 mei '22. 

Codarts Student Life

Student Life richt zich op studentenwelzijn, mentale gezondheid, zelfredzaamheid, blessurepreventie en prestatieverbetering.

Het Student Life programma is gebaseerd op drie met elkaar verbonden pijlers:

  • 1. Onderwijs

    Er is een Health & Wellbeing programma ontwikkeld. Binnen dit programma krijgen studenten theorie- en praktijklessen over het optimaliseren van hun gezondheid in relatie tot de beroepspraktijk. In de theorielessen worden studenten onderwezen in anatomie, blessurepreventie, inspanningsfysiologie, psychologie en voeding. In praktijklessen leren studenten hun gezondheid te optimaliseren. Ze werken in kleine groepjes om bijvoorbeeld hun kniestabiliteit te verbeteren of hun podiumangst te verminderen.

  • 2. Ondersteuning

    Bij gezondheidsproblemen of -vragen kunnen studenten extra begeleid worden door het Student Life Health Team. Dit team bestaat uit fysiotherapeuten, bewegingswetenschappers, studentenpsychologen, (sport)diëtist, performance coach, gehoorbeschermingsspecialist en logopedist.

  • 3. Onderzoek

    Studenten ondergaan bij de start van hun opleiding een uitgebreide sportmedische en fysiotherapeutische screening. Gedurende hun opleiding worden de studenten elk half jaar fysiek getest. Daarnaast vullen ze maandelijks vragenlijsten in over hun fysieke en mentale gezondheid. Alle gegevens worden opgeslagen in de Student Life Monitor. Een team van zeven onderzoekers van het Codarts lectoraat Performing Arts Medicine verzamelt, analyseert en visualiseert de gezondheidsgegevens van de studenten.

Student Life bestaat uit twee belangrijke onderdelen: studentenondersteuning (international office, decanaat, vertrouwenspersonen) en Performing Arts Health Centre (PAHC) bestaande uit gezondheidsprofessionals met een achtergrond in podiumkunsten of topsport. In het PAHC zitten fysiotherapeuten, bewegingswetenschappers, manueel therapeuten, studentenpsychologen, performance psycholoog, logopedist, diëtist, performance coach en gehoorbeschermingsspecialist.

Team Around the Artist

Om jou de meest optimale ondersteuning te bieden werken we met een Team Around the Artist aanpak. Dit houdt in dat jij als student altijd centraal staat en wordt bijgestaan door een multidisciplinair-team van docenten, studieloopbaanbegeleider, studentenondersteuning en professionals van Performing Arts Health Centre.


Contactgegevens

Heb je vragen of wil je meer informatie over het Student Life programma, neem contact op met de afdeling. 

studentlife@codarts.nl 
 

Codarts - Contactgegevens