Team Around the Artist

Om jou de meest optimale ondersteuning te bieden werken we met een Team Around the Artist aanpak.

Team Around the Artist

Codarts - Team Around the Artist

Dit houdt in dat jij als student altijd centraal staat en wordt bijgestaan door een multidisciplinair-team van docenten, studieloopbaanbegeleider, studentenondersteuning en gezondheidsprofessionals met een achtergrond in podiumkunsten of topsport Performing Arts Health Centre. 

Fysiotherapeuten, studentenpsychologen, een logopedist, diëtist, performance coach en een gehoorbeschermingsspecialist maken allemaal deel uit van ons PAHC. Vanuit het PAHC wordt er nauw samengewerkt met onder andere Pilates-, Conditie-, Yoga- en Alexander Techniek docenten. Daarnaast worden studenten ook bijgestaan door een studieloopbaanbegeleider, een studentendecaan en het International Office. Binnen de TATA-aanpak werken we nauw samen met (hoofdvak)docenten en hoofden van de verschillende bachelor- en masteropleidingen alsmede wetenschappers van het lectoraat Performing Arts Medicine.

Ontmoet ons Team Around the Artist

Performing Arts Health Centre

Tessa Könemann
Fysiotherapeut | bewegingswetenschapper

“Op Codarts komen al mijn interesses samen; werken met passievolle artiesten, kennis delen en onderzoek naar gezondheid en gezondheidsbevordering van uitvoerende kunstenaars.”

Anita Radier 
Fysiotherapeut 

“Na afronding van mijn dansopleiding bij Codarts en ruim 10 jaar als dansdocent en danser te hebben gewerkt, ben ik nu 20 jaar fysio-manueel therapeut. Ik help je graag!”

Benjamin Soerel
Fysiotherapeut | bewegingswetenschapper

“Je lichaam is je instrument voor het leven. Als je door een blessure niet optimaal kunt presteren, weet ik als geen ander hoe dat voelt en help ik je graag weer helemaal fit te worden.”

Sandra Buijing 
Diëtist

“Studenten komen bij mij langs met allerlei vragen over voeding. De meest gestelde vraag: bevat mijn voeding alle voedingsstoffen die ik nodig heb? Samen zoeken we een optimaal eetpatroon.”

Alet Slokkers
Logopedist

“De menselijke stem is een krachtig instrument, zowel in de kunst als in het dagelijks leven. Het is een eer om mensen te helpen hun instrument op een gezonde en soms andere manier te leren gebruiken en hun vaardigheden te verbreden.”

Hanneke van der Wal
Studentenpsycholoog 

“Voor mij is er geen dag zonder muziek. Met jonge kunstenaars werken aan veerkracht en mentale weerbaarheid is inspirerend werk en het fascineert me dat persoonlijke ontwikkeling nooit ophoudt.”

 

Marieke Donders
Studentenpsycholoog 

“Van kleine tot grote(re) zorgen, als dramaturg en GZ-psycholoog voel ik me bevoorrecht om jullie verhaal te begeleiden binnen Codarts.”

 

Connie de Jongh
Performance coach

Als musicus en docent werkt Connie met instrumentalisten en zangers. Kenmerkend voor haar werk is de onconventionele diagnostische kijk op presentatie, artisticiteit, techniek en professionaliteit.

 

Jorrit Terpstra
Performancepsycholoog

“Elke dag mag ik studenten weer helpen om zichzelf te ontwikkelen en te zoeken naar nieuwe manieren om ze verder te helpen. Dus elke dag mag ik zelf ook weer leren en ontwikkelen, heerlijk toch.

 

Peter van Galen
Gehoorbeschermingsspecialist | Earproof

“Je oren zijn essentieel in het dagelijks leven. Blootstelling aan harde geluiden kan je gehoor beschadigen. Ik zorg voor oordoppen waarmee je je oren goed beschermt en geluid beter waarneemt.”

 

Student Support

Sharida Moentadj
Studentendecaan

"Met mijn wortels in verschillende delen van de wereld, waaronder India, West-Afrika en Suriname is diversiteit een onmisbaar onderdeel van mijn identiteit. Met bijzonder oog voor diversiteit en authenticiteit creëer ik een veilige omgeving, begeleid en adviseer ik studenten bij verschillende uitdagingen, zoals financiën en het aanvragen van bijzondere voorzieningen. Het versterken van zelfredzaamheid bij studenten is hierbij een onmisbaar onderdeel in mijn rol als studentendecaan."

 

Claudia de Graaf
Studentendecaan

“Mijn hart ligt bij studenten én het (kunst)onderwijs! Ik vind het daarom geweldig om binnen Codarts betrokken te mogen zijn bij de ontwikkeling van jou als student en toekomstig professional, en tegelijkertijd ook een bijdrage te mogen leveren bij de doorontwikkeling van ons team
Student Life om met elkaar jou en je medestudenten nog beter te kunnen begeleiden en adviseren.  

Door mijn verleden in de dans, weet ik welke eisen en verwachtingen er aan studenten binnen het kunstonderwijs worden gesteld. In mijn rol als decaan richt ik mij daarom samen met mijn collega op het belang van jou als student. Je kunt bij ons terecht met al je vraagstukken die van invloed kunnen zijn op je studie(voortgang) en waar nodig verwijzen wij je graag door. Voel je welkom!”

Asia Ross
International Office

“Het mogen ondersteunen van jonge artiesten uit de hele wereld komt mooi overeen met mijn passie voor andere culturen en de persoonlijke verhalen van onze studenten.

 

Backoffice

Stephanie Keizer
Hoofd Student Life 

“Als hoofd van Student Life streef ik naar een hoogwaardig, professioneel student support programma om onze getalenteerde studenten te helpen groeien en hun potentieel volledig te benutten.”

 

 

Liza Gan - van Iperen
Projectleider Student Life

“Met een achtergrond in dans en arbeids- en organisatiepsychologie , kwamen twee werelden samen toen ik begon met werken bij Codarts. Presteren zie ik als topsport; zonder een goede mentale en fysieke gezondheid, red je het niet. Ik vind het heerlijk om deel uit te maken van het team dat onze studenten hierbij helpt!”

 

Suze Steemers 
Projectleider Student Life 

“Ik ben bewegingswetenschapper en heb een muziekachtergrond. Deze combinatie sluit goed aan bij mijn werkzaamheden voor Student Life en mijn PhD onderzoek ‘health problems in music students’.”

 

Evelien Snijders
Projectmedewerker Student Life

“Vanuit mijn ervaring binnen de muziekindustrie, zowel voor als achter de schermen, draag ik graag bij aan een gezonde mindset van de studenten.
Dat doe ik onder andere door inspirerende masterclasses en evenementen te organiseren. Ik vind het belangrijk dat je als student leert te ontdekken wie je bent en waar je voor staat, welke grenzen je wilt verleggen en welke je bewaakt.