Systeem- en Applicatiebeheerder

PLAY.MOVE.EXPLORE.BECOME.CODARTS

Codarts is een stevig in de Rotterdamse samenleving gewortelde internationale hogeschool die hoogwaardige bachelor- en masteropleidingen aanbiedt op het gebied van muziek, muziektheater, dans, circus arts, muziek- en danseducatie en muziek- en danstherapie.

Diversiteit, interdisciplinariteit en duurzaamheid zijn in de genen van Codarts verankerd. De hogeschool maakt deel uit van nationale en internationale netwerken. Het innovatieve onderwijs -en onderzoeksprogramma Rotterdam Arts & Sciences Lab – een samenwerkingsverband tussen Erasmus Universiteit Rotterdam, Willem de Kooning Academie, Hogeschool Rotterdam en Codarts – getuigt hiervan. 

Codarts telt ruim 1.000 studenten, met circa 65 nationaliteiten, en ongeveer 420 medewerkers

Codarts is voor de afdeling Informatiemanagement & IT (IMIT) per direct op zoek naar een:

Systeem- en applicatiebeheerder
1,0 fte (36 uur)

Ben jij een specialist in het beheren van een complex applicatielandschap, die Codarts helpt haar informatievoorziening verder te ontwikkelen en beheren?

De afdeling
De afdeling IMIT is een regieorganisatie. De afdeling adviseert over het gebruik van informatiesystemen bij bedrijfs- en onderwijsprocessen, geeft ondersteuning bij trajecten voor aanschaf en implementatie van informatiesystemen en regelt het beheer en de aanpassing van de aan haar toevertrouwde informatiesystemen. Daarnaast ondersteunt IMIT de organisatie op het gebied van architectuur, informatiebeveiliging, project-, contract- en datamanagement, consultancy, procesoptimalisatie, innovatie en sourcingstrategie. Een nieuwe taak van IMIT is het onderwijs ondersteunen bij Blended Learning.

De werkzaamheden
Als systeem- en applicatiebeheerder zal je je bezighouden met het regisseren van het technisch beheer dat onze IT-partners uitvoeren en het functioneren van de volledige hybride IT-infrastructuur. Denk hierbij aan servers on-premises, Identity Management (HelloID) maar ook de verschillende Microsoft 365-componenten zoals Azure AD, Exchange Online, SharePoint, Microsoft Defender (Intune) en de beveiliging van deze Cloud-omgeving.

Jij bent dé expert bij het ontwikkelen, beheren, onderhouden en het digitaal weerbaar maken van de IT-infrastructuur, de diverse (SaaS)-applicaties en koppelingen. Verder draag je bij aan de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en performance van de IT-omgeving. Daarnaast analyseer en los je incidenten op en neemt gepaste maatregelen in het voorkomen van veiligheidsrisico’s.

Dit betekent dat jij een uitdagende, maar bovenal ook een spin-in-het-web-functie zult hebben. Elke dag is anders, wat maakt dat een gezonde dosis pro-activiteit en gedrevenheid nodig is. Er is binnen je functie veel vrijheid en autonomie.  Uiteraard staan we open voor jouw ideeën en inbreng.

De kandidaat
De ideale kandidaat beschikt over:

 • Een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur richting Informatica of Business IT & management;
 • Minimaal 5 jaar operationele werkervaring als systeem- en netwerkbeheerder in vergelijkbare IT-omgevingen en ervaring met de overgang naar de Cloud én met hybride omgevingen;
 • Aantoonbare kennis van Microsoft-server 2016 of nieuwer, MS SQL-databases en bekend met het beheer van Azure en de Microsoft 365-omgeving;
 • Kennis van autorisatie- en authenticatiearchitectuur, denk bijvoorbeeld aan: (A)AD, ADFS, LDAPS, SAML2, OAuth, OpenID.

Daarnaast is het een pré als je beschikt over het volgende:

 • Kennis en ervaring  met het beheren van moderne/secure Digital Workplaces (zero touch deployment, policies, virusscanner, patchmanagement);
 • Actuele kennis van LAN-netwerken, DNS, certificaten, koppelvlakken en webtechnologie.

Voor het team is het een meerwaarde als je beschikt over:

 • Powershell-kennis en ervaring met het bouwen van scripts
 • Basiskennis van en ervaring met (Cloud-)securitymanagement, methoden en technieken.
 • Ervaring met het vastleggen van incidenten/changes en acties die je daarop neemt in een servicemanagement-tool, zoals TOPdesk, en de daarvoor benodigde ITIL-kennis;

Naast bovenstaande vinden wij het belangrijk dat:

 • Je analyses en adviezen van hoge kwaliteit zijn en in je communicatie in het Nederlands en Engels helder en to the point bent;
 • Je gestructureerd en accuraat in teamverband werkt en je in staat bent om de werkplekbeheerders te coachen.

Ons aanbod
Een verantwoordelijke en afwisselende functie in een collegiaal team in hartje Rotterdam. De functie is volgens cao-hbo ingeschaald in schaal 10: min. € 3.540,67 en max
€ 5.019,73 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.

Arbeidsvoorwaarden volgens de cao hbo, waaronder een goede verlofregeling, een eindejaarsuitkering, fietsenplan, pensioenregeling (ABP), studiefaciliteiten,  collectieve zorgverzekering.

Daarnaast helpen we je met het ontwikkelen van kennis en vaardigheden.

Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hoofd Informatiemanagement & IT, Roberto Barros Andrade, via het e-mailadres: vacatures-imit@codarts.nl.

Sollicitatie
Je motivatie met cv kun je, onder vermelding van de functienaam, per mail sturen aan bureaupo@codarts.nl.

 

Codarts streeft naar een divers personeelsbestand. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen onze organisatie versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.