Hoofd Facilitair & Huisvesting

PLAY.MOVE.EXPLORE.BECOME.CODARTS

Codarts is een stevig in de Rotterdamse samenleving gewortelde internationale hogeschool die kwalitatief hoogwaardige bachelor- en masteropleidingen aanbiedt op het gebied van muziek, muziektheater, dans, circus, muziek- en danseducatie en muziek- en danstherapie.

Diversiteit, interdisciplinariteit en duurzaamheid zitten in de genen van Codarts verankerd. We maken deel uit van nationale en internationale netwerken. Het innovatieve onderwijs- en onderzoeksprogramma Rotterdam Arts & Sciences Lab – een samenwerkingsverband tussen Erasmus Universiteit Rotterdam, Willem de Kooning Academie (Hogeschool Rotterdam) en Codarts – getuigt hiervan. 

Codarts telt ruim 1.000 studenten, met circa 65 nationaliteiten, en ongeveer 420 medewerkers.

Voor de afdeling Facilitair & Huisvesting zoeken wij op korte termijn een gedreven en ervaren:

 

Hoofd Facilitair & Huisvesting (1,0 FTE)

met een duidelijke visie op facilitaire dienstverlening binnen het internationale kunstonderwijs.

 

Over je afdeling

De afdeling Facilitair & Huisvesting is onderdeel van het Bedrijfsbureau en bestaat uit ongeveer 30 uiterst betrokken en enthousiaste medewerkers die werkzaam zijn op 3 locaties in Rotterdam. Omdat Codarts op dit moment sterk in ontwikkeling is, heeft de afdeling Facilitair & Huisvesting opnieuw haar koers bepaald en zijn de dienstverlening, werkprocessen en het team bezig met een verdere doorontwikkeling.

Om de verbinding met andere ondersteunende diensten verder te optimaliseren, is het nodig om de processen in de keten verder te ontwikkelen, opdat de afdeling Facilitair & Huisvesting maximale toegevoegde waarde aan het primaire proces, namelijk het kunstonderwijs kan gaan bieden. Een mooie uitdaging dus!

Voor nu is het van belang, dat de afdeling Facilitair & Huisvesting gereed wordt gemaakt voor de veranderopgave waarvoor Codarts staat vanwege de voorgenomen fusie met de Willem de Kooning Academie, verbonden aan de Hogeschool Rotterdam en Erasmus Universiteit Rotterdam. Van het hoofd Facilitair & Huisvesting wordt verwacht dat deze in staat is om aan deze verandering bij te dragen en een huisvesting- en vastgoedvisie te gaan ontwikkelen. Daarnaast zal het Hoofd Facilitair & Huisvesting de focus gaan leggen op de door ontwikkeling van de afdeling die aansluit bij de aankomende interne veranderingen.

 

Wat ga je doen?

Als manager Facilitair & Huisvesting ben je verantwoordelijk voor de vormgeving en inhoud van de facilitaire dienstverlening, de huisvesting, veiligheid en de begroting binnen de dynamische omgeving van het hbo-kunstonderwijs.

Jouw primaire focus ligt op het creëren en waar nodig bijstellen van de strategie op dienstverlening en huisvesting en de vertaling hiervan naar relevante dienstverleningsconcepten die aansluiten bij de wens van de gebruiker. Daarnaast ben je samen met je team verantwoordelijk voor het stroomlijnen, inrichten en verder door ontwikkelen van de diverse processen. Dit doe je met het doel kwalitatief hoogwaardige dienstverlening te leveren binnen het internationale kunstonderwijs.

Je bent verantwoordelijk voor relatiemanagement met de verschillende stakeholders, je brengt hierbij de behoeftes van de gebruikers in kaart en richt samen met je team op de juiste manier de dienstverlening en ondersteuning in. Hierdoor zorg je ervoor dat de medewerkers en studenten de juiste (les)middelen tot hun beschikking hebben om hun werk en studie optimaal te kunnen uitvoeren.

Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor de aansturing van een team van circa 30 medewerkers die je dagelijks inspireert en motiveert om het beste uit hun werk te halen. Je bent in het bezit van de juiste leadership kwaliteiten en zet met name het belang en groei van de medewerkers centraal. Tot slot volg je de actuele ontwikkelingen in het (kunst)onderwijs en vertaal je deze naar de facilitaire dienstverlening. Met de facilitaire afdeling maak je samen met P&O, IMIT, Kwaliteitszorg, Communicatie, Student Life en Finance deel uit van het Bedrijfsbureau.

Je rapporteert in deze functie aan het hoofd Strategische Bedrijfsvoering.

 

Je taken en verantwoordelijkheden

 • (Indirect) aansturen van de gehele afdeling facilitaire dienst van circa 30 medewerkers;
 •  Zorgdragen voor het inwerkprogramma, de beoordeling, ontwikkeling en ontplooiing van medewerkers;
 • Creëren en vormgeven van een strategie en visie op facilitair en huisvesting;
 • Zorgdragen voor het vormgeven van de juiste dienstverlening die inspeelt op de lange termijn ontwikkeling van het hoger onderwijs;
 • Als hoofd BHV fungeren voor de gehele organisatie ook in het geval van grote manifestaties en calamiteiten;
 • Adviseren van hoofd strategische bedrijfsvoering en het College van Bestuur op het gebied van strategie, innovatie investeringen, huisvesting en (groot) onderhoud;
 • Opstellen van de huisvestingsstrategie voor de aankomend 10 jaar in samenwerking met de Hoofden Onderwijs, Hoofd Bedrijfsvoering en CvB;
 • Verantwoordelijk voor het laten opstellen van een Meerjaren Onderhoudsplannning en bewaking van het opgestelde budget.

 

Wat vragen wij van jou?

Nou best wel wat. Omdat we veel waarde hechten aan deze positie, zien we je dan ook als een spin in het web als het gaat om dienstverlening binnen de organisatie.

Jij bent een stevige people manager en een coachend leidinggevende, die medewerkers in hun kracht zet en stimuleert om met nieuwe ideeën te komen. Je delegeert daar waar nodig en zorgt dat het beste uit je mensen gehaald wordt. Als leidinggevende ben je daadkrachtig, commercieel en ondernemend en sta je bekend als een echte kartrekker en bruggenbouwer. Met uitstekende communicatieve vaardigheden, humor en flair krijg jij dingen voor elkaar. Je hebt affiniteit met de kunsten en bent intrinsiek gemotiveerd om binnen Codarts jouw bijdrage te leveren. Met jouw helicopterview weet je zaken snel te overzien en hierin de juiste prioriteiten te stellen en kan je op een makkelijke manier bruggen bouwen. Door jouw vermogen om boven de materie uit te stijgen ben je in staat om de strategie van de organisatie te vertalen naar een visie op de facilitaire dienstverlening binnen Codarts.

Vervolgens weet je samen met je team dit door heldere en concrete doelen op pragmatische wijze te vertalen naar de praktijk. Je bent kwaliteitsgericht en hebt snel door waar verbetering mogelijk is en kan dit vertalen naar concrete resultaten en je zorgt ervoor dat je team deze taken goed kan uitvoeren. Ook ben jij klant- en gastgericht en ben jij een echte positieve doorzetter, die vragen vanuit de organisatie vertaalt naar oplossingen. Qua persoon ben jij te typeren als verbindend, toegankelijk en benaderbaar, waardoor medewerkers altijd bij jou terecht kunnen.

 

Wat breng je mee?

 • HBO/WO werk- en denkniveau met een relevante opleiding op het gebied van Facility Management of Bedrijfskunde;
 • Ruime en aantoonbare ervaring in het coachend leidinggeven aan (multidisciplinaire) teams binnen een complexe, veranderende organisatie;
 • Ruime ervaring met het vormgeven van een visie en strategie op het gebied van facilitaire dienstverlening;
 • Ruime ervaring in relatiemanagement met interne als externe stakeholders;
 • Ervaring met het optimaliseren en efficiënter inrichten van bedrijfsprocessen;
 • Kan op de juiste manier analytisch werken en stimuleert andere dit ook te doen
 • Bereid werktijden waar gewenst flexibel in te zetten;
 • Uitstekende verbale en schriftelijke communicatieve vaardigheden zowel in Nederlands als Engels.

 

Welke vaardigheden verlangen wij van je?

 • Strategisch inzicht;
 • Organisatiesensitief;
 • Teamplayer;
 • Stressbestendig;
 • Innovatief;
 • Eigenaarschap;
 • Besluitvaardig;
 • Verbindend.

 

Wat bieden wij?

 • Salariëring in salarisschaal 12 (min. € 5.122,09 en max € 6.698,86 bruto op basis van 36 uur per week) van de cao-hbo: afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Het betreft een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao hbo, waaronder een goede verlofregeling, een eindejaarsuitkering, fietsenplan, pensioenregeling (ABP), studiefaciliteiten, collectieve zorgverzekering.

 

Informatie

 • Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jack de Dreu, hoofd Strategische Bedrijfsvoering, via jcdedreu@codarts.nl;
 • Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij  Jannie Visser, Hoofd P&O, via jmvisser@codarts.nl;   
 • Voor meer informatie over Codarts verwijzen wij naar de website www.codarts.nl.

 

Sollicitatie

Je motivatiebrief en cv kun je tot en met 31 oktober 2023 per e-mail sturen aan bureaupo@codarts.nl.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

 

Goed om te weten
Om de veiligheid binnen het onderwijs te garanderen, wordt van alle medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Codarts streeft naar een divers personeelsbestand. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen onze organisatie versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.