Coördinator Audiovisuele- en Lichttechnieken

PLAY.MOVE.EXPLORE.BECOME.CODARTS

Codarts is een stevig in de Rotterdamse samenleving gewortelde internationale hogeschool die kwalitatief hoogwaardige bachelor- en masteropleidingen aanbiedt op het gebied van muziek, muziektheater, dans, circus, muziek- en danseducatie en muziek- en danstherapie.

Diversiteit, interdisciplinariteit en duurzaamheid zitten in de genen van Codarts verankerd. We maken deel uit van nationale en internationale netwerken. Het innovatieve onderwijs -en onderzoeksprogramma Rotterdam Arts & Sciences Lab – een samenwerkingsverband tussen Erasmus Universiteit Rotterdam, Willem de Kooning Academie, Hogeschool Rotterdam en Codarts – getuigt hiervan. 

Codarts telt ruim 1.000 studenten, met circa 65 nationaliteiten, en ongeveer 420 medewerkers.

Ben jij een specialist in Audiovisuele- en lichttechnieken in een dynamische onderwijsomgeving en help je graag studenten en medewerkers verder in hun ontwikkeling? Codarts is voor haar afdeling per direct op zoek naar een:

 

Coördinator Audiovisuele- en Lichttechnieken
1,0 fte (36 uur)

 

Wat ga je doen
Als Coördinator Audiovisuele- en Lichttechnieken breng je samen met de producers, de AV-technici, de freelance technici en de AV-studentassistenten het licht, beeld en geluid bij Codarts naar een nog hoger plan. Je zorgt voor de optimale technische voorbereiding van de producties en de realisatie van diverse projecten. Je denkt hierbij actief mee over het beste licht, beeld en geluid bij een event en bent pas tevreden als artiesten, crew, producers en publiek steeds weer aangenaam verrast zijn over de kwaliteit en de dienstverlening van de techniek bij Codarts. Verder draag je de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van uitvoeringsplannen op het gebied van podiumtechniek en voor de uitvoering van podiumtechnische werkzaamheden rondom producties en events. Daarnaast adviseer je de Coördinator Middelenbeheer over de inrichting en beheer van de perfomance ruimten en studio’s binnen Codarts, en draagt zorg voor het (zelf) geven van de juiste trainingen.

Jij hebt de dagelijkse functionele leiding over de vier vaste AV-technici en ongeveer 20 AV-studentassistenten, freelance technici en stage hands. Daarnaast zorg je voor de inroostering en de voorbereiding van de producties. Als coördinator ben je ook inzetbaar voor de opbouw, show en afbouw bij evenementen, zorg je voor de kwaliteitsbewaking en aansturing van de technici. Daarnaast draag je actief bij aan het beheer en de verdere optimalisatie van de theatertechnische omgeving en inventaris, evenals de audiovisuele installaties. Je beheert ook de studio’s binnen Codarts en zorgt dat de juiste experts de studenten optimaal kunnen begeleiden.

De Coördinator Audiovisuele- en Lichttechnieken valt direct onder het Hoofd IMIT van Codarts en werkt nauw samen met de Coördinator Middelenbeheer, de producers, de AV-studentassistenten en andere medewerkers van afdelingen Productie en Facilitair. Tijdens de producties zelf volg jij de aanwijzingen van de producers op.

 

Hoe zien jouw dagen eruit?

 • Voorbereiden, begeleiden en uitvoeren van podiumtechnische- en audiovisuele (installatie)werkzaamheden rondom muziek-, circus- en dansuitvoeringen, activiteiten en evenementen;
 • Inroosteren van eigen AV-, geluids- en lichttechnici en eventueel andere freelancers en AV-studentenassistenten;
 • Onderhouden contact met producers, tourmanagers, chauffeurs en studenten/docenten;
 • Functioneel aansturen, coachen en coördineren dagelijkse werkzaamheden van de vaste en freelance technici;
 • Zorgdragen voor beheer, oplossing storingen en onderhoud van de licht- en audiovisuele installaties;
 • Ontwikkelen en begroten van (meerjarige) onderhoudsplannen;
 • Actief bijdragen aan mogelijke vernieuwingen en verbeteringen in de licht- en audiovisuele techniek, adviseren van het hoofd IMIT over ontwikkelingen op gebied van podiumtechniek en studio’s;
 • Actief bijdragen aan het kwaliteitsdenken binnen de gehele organisatie, meedenken over verbeteringen en optimalisatie van de bestaande werkwijzen;
 • Toepassing arbo-regels en bhv, en toezien op de sociale veiligheid op de werkvloer.
 • Studiobeheer; zorg voor de juiste inzet van specialisten bij de uitvoer van opnames binnen alle studio’s van Codarts

 

Dit zoeken wij in jou

 • Hbo werk- en denkniveau, bijvoorbeeld Podium-, Studio- en evenemententechniek, specialisatie geluids- of lichttechniek;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie bij een podium en/of festival;
 • Ervaring met het functioneel leidinggeven aan (AV)-technici;
 • Ervaring met het inplannen en (laten) uitvoeren van werkzaamheden naar aanleiding van het meerjarenplan voor onderhoud;
 • Kennis van algemene podiumtechniek (NEN-normering, licht- & geluidstechniek, presentatietechniek, LED-techniek en hijsen en heffen);
 • Kennis en ervaring met het gebruik van hedendaagse AV-installaties, bijvoorbeeld: Midas en LAKE, DANTE protocol;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Proactief, punctueel, analytisch, stressbestendig;
 • Creatief, klantgericht en gedreven om het altijd beter te doen;
 • Communicatief zeer vaardig;
 • In het bezit van een bhv-diploma of bereid om dit te behalen;
 • Flexibel, geen 9-tot-5-mentaliteit en bereid om op avonden/nachten en in de weekenden te werken.

 

Waar kom je te werken

De afdeling IMIT is een regieorganisatie. De afdeling adviseert over het gebruik van informatiesystemen bij bedrijfs- en onderwijsprocessen, geeft ondersteuning bij trajecten voor aanschaf en implementatie van informatiesystemen en regelt het beheer en de aanpassing van de aan haar toevertrouwde informatiesystemen. Daarnaast ondersteunt IMIT de organisatie op het gebied van architectuur, informatiebeveiliging, project-, contract- en datamanagement, consultancy, procesoptimalisatie, innovatie en sourcingstrategie. Een nieuwe taak van IMIT is het onderwijs ondersteunen bij Blended Learning, audiovisuele middelen (AV) en lichttechniek.

 

Dit bieden wij jou

 • Salariëring in salarisschaal 10 van de cao-hbo (afhankelijk van opleiding en ervaring min. € 3.370,00 en max € 5.019,73 bruto op basis van 36 uur per week). De functie is beschreven en wordt nog gewogen conform de FUWA-hbo methodiek;
 • Het betreft een jaarcontract met mogelijkheid tot een vast dienstverband na 2 arbeidscontracten;
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao hbo, waaronder een goede verlofregeling, een eindejaarsuitkering, fietsenplan, pensioenregeling (ABP), studiefaciliteiten, collectieve zorgverzekering. Daarnaast helpen we je met het ontwikkelen van kennis en vaardigheden.

 

Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hoofd IMIT, Roberto Barros Andrade, via het e-mailadres: vacatures-imit@codarts.nl.

 

Sollicitatie
Je sollicitatie met cv kun je tot en met 5 september 2023 sturen aan Codarts Rotterdam, t.a.v. Bureau P&O per e-mail aan bureaupo@codarts.nl.

 

Goed om te weten: Om de veiligheid binnen het onderwijs te garanderen, wordt van alle medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Codarts streeft naar een divers personeelsbestand. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen onze organisatie versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.