Piano

Piano studeren bij Codarts betekent dat je begint aan een gedegen en hoogwaardige opleiding. Het is maatwerk; je krijgt veel persoonlijke aandacht. Het hooggekwalificeerde docententeam staat garant voor een studie waarin het repertoire in de gehele breedte aan bod komt.

 

Waarom Piano studeren bij Codarts?

Bij Codarts kies je voor de kwaliteit van de docenten én de kwaliteit van de studenten. We zijn erop gericht je het ambacht uitstekend te leren beheersen. Ook begeleiden we je aandachtig in het ontplooien van je artistieke vermogen. We zorgen voor een goede uitgangspositie om zelfstandig aan de slag te gaan als pianist. We zijn ambitieus en zorgen voor een positieve sfeer waarin iedereen dúrft te leren.

 

Programma

Naast de individuele hoofdvaklessen volg je ook groepslessen bij alle docenten van de pianoafdeling (‘team teaching’). Voor de nodige verdieping en specialistische kennis nodigen we internationaal gerenommeerde pianisten en docenten uit. Je volgt een veelzijdig, afwisselend en dynamisch lestraject met lezingen, projecten en workshops. We nodigen onze studenten uit naar elkaar te luisteren tijdens open podia, en moedigen je aan feedback te geven; zo help je elkaar vooruit. Er zijn vele mogelijkheden om op te treden binnen en buiten Codarts.

Naast de hoofdvaklessen zijn er tal van vakken waarin je vertrouwd raakt met improvisatie, prima vista-spel en transponeren, en met de ontwikkeling van de piano en het pianorepertoire. Je krijgt les op Steinway concertvleugels. We gebruiken de historische fortepiano om de stijl van de klassieke en vroeg-romantische componisten te begrijpen. De Spirio-vleugel maakt het op een moderne manier mogelijk om je eigen spel op te nemen en terug te luisteren.

Samenspel is een belangrijk onderdeel van de opleiding bij Codarts. Vanaf het eerste jaar volg je de liedklas, waar je een duo met de zangers vormt. In het tweede jaar starten de lessen kamermuziek, waarin je wordt gecoacht in ensembles met uiteenlopende bezettingen.

In de tweejarige masterstudie staan, naast het verder ontwikkelen van pianistische vaardigheden en het uitbreiden van het repertoire, je artistiek onderscheidende kwaliteiten centraal. Je kunt in de masteropleiding kiezen voor een persoonlijk profiel binnen het repertoire, zoals kamermuziek, of een bepaalde muziekstijl of componist. Ook samenwerkingen met de andere afdelingen zijn mogelijk, bijvoorbeeld met Jazz of Tango.

Onze kijk op het werkveld is realistisch. In onze visie gaat het niet alleen over het behalen van het hoogste concertpodium, maar ook om het leren kennen en beheersen van alle rollen, zoals lesgeven, onderzoek doen, of een onderneming opzetten.

 

Docenten

  • Nino Gvetadze - Hoofdvakdocent piano Klassieke Muziek
  • Bart van de Roer - Hoofdvakdocent piano Klassieke Muziek, Vakgroepvertegenwoordiger piano Klassieke Muziek
  • Roderigo Robles de Medina - Vakgroepvertegenwoordiger piano Klassieke Muziek

 

Toelatingseisen

Bekijk hier op de toelatingspagina welke stappen je moet doorlopen en aan welke toelatingseisen je moet voldoen.
De toelatingseisen van de vakgroep Klassiek Piano vind je hier.

 

Contact

Geïnteresseerd? Mail je vragen naar piano@codarts.nl.