Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Samenwerking Codarts Lyceum en Nieuwe Park Rozenburgschool

Codarts Lyceum en basisschool Nieuwe Park Rozenburgschool (Rotterdam Kralingen) bundelen hun krachten en bieden leerlingen van groep 7 en 8 een unieke kans!

Samenwerking Codarts Lyceum en Nieuwe Park Rozenburgschool

Middelbare school Codarts Lyceum en basisschool Nieuwe Park Rozenburgschool (NPRS) bundelen hun krachten om leerlingen van groep 7 en 8 een unieke kans te bieden: muziek- en danslessen gegeven door deskundige docenten van Codarts. We werken toe naar een programma waar de leerlingen tien uur per week les krijgen in diverse muziek- en dansdisciplines, waaronder ballet, moderne dans & improvisatie en acrobatiek.

 

Deze samenwerking heeft tot doel jonge talenten op een inspirerende wijze kennis te laten maken met de wereld van de uitvoerende kunsten. Door deze introductie willen we hen voorbereiden en enthousiasmeren voor mogelijke vervolgstappen, zoals een opleiding aan het Codarts Lyceum of vergelijkbare middelbare scholen, en uiteindelijk een auditie aan een kunsthogeschool.

 

Deze samenwerking tussen het Codarts Lyceum en de NPRS is een primeur voor Rotterdam. Het stelt basisschoolleerlingen in staat om muziek- en danslessen te volgen van docenten uit het hoger onderwijs en maakt gebruik van de DAMU-regeling voor primair onderwijs. Naast de NPRS zijn er nog twee andere basisscholen in Nederland die deelnemen aan dit programma: de School voor Jong Talent in Den Haag en de Olympiaschool in Amsterdam.

 

Sander Tetteroo, directeur van Codarts Lyceum, benadrukt het belang van deze samenwerking: "In Nederland bevindt zich een schat aan muziek- en danstalent, maar er zijn maar weinig plaatsen waar dit talent daadwerkelijk tot bloei kan komen. Met deze samenwerking openen we deuren naar deze wereld en creëren mogelijkheden voor leerlingen, waar kunst en creativiteit centraal staan."