Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Muziektheaterstudent Iris ontvangt Erasmus Stipendium 2022

Iris Verhoek (vierdejaars Muziektheater) ontving op 13 februari het Erasmus Stipendium 2022.

Muziektheaterstudent Iris ontvangt Erasmus Stipendium 2022

op maandag 13 februari werd het Erasmus Stipendium 2022 uitgereikt aan een veelbelovend student Muziektheater. In dit studiejaar zit veel divers talent. Uiteindelijk werd na uitgebreid overleg door de commissie unaniem besloten om het stipendium toe te wijzen aan Iris Verhoek.

Het stipendium is een jaarlijkse beurs die uit naam van Erasmus Universiteit Rotterdam wordt uitgereikt aan een muziektheaterstudent van Codarts. De beurs ter waarde van € 1.000 is bedoeld om de volgende stappen te kunnen zetten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Ieder jaar mag iedere docent van de opleiding een vierdejaars student voordragen die volgens hen in aanmerking komt voor het stipendium. Vervolgens maakt een commissie de keuze uit de voorgedragen kandidaten.

De kwaliteiten van Iris

De ambachtelijke vaardigheden en mogelijkheden van Iris als vocal performer zijn  volgens de commissie van bovengemiddeld niveau. Zij beheerst het talent om de componenten vocaliteit, muzikaliteit en theatraliteit samen te brengen in een sprekende performance. Daarnaast toont zij de wil om zichzelf voortdurend te ontwikkelen en voor nieuwe uitdagingen te stellen. Wat Iris kenmerkt is dat ze ondanks haar tomeloze ambitie en professionele werkhouding ook kwetsbaar kan blijven.

Het stipendium is een beloning voor haar harde werk en doorzettingsvermogen en een mooie stimulans om haar talent verder te ontwikkelen en eigen materiaal te creëren.

Voor Iris kwam het stipendium als een volslagen verrassing. Ze gaat het geld inzetten voor diverse workshops en cursussen zodat ze haar toolbox verder kan vullen. Ze houdt ervan zich breed te ontwikkelen. Alles wat ze leert heeft potentie om in toekomstige projecten terecht te komen.