Team Around the Artist: Sandra Buijing

“It takes a village to raise a child” luidt een Engelse gezegde. Dat geldt ook voor het ontwikkelen van talent in de podiumkunsten. Student Life, het studentenondersteuningsprogramma van Codarts, hanteert een ‘Team Around The Artist’ (TATA)-aanpak wat inhoudt dat de student altijd centraal staat en wordt bijgestaan door het Performing Arts Health Centre (PAHC), bestaande uit gezondheidsprofessionals met een achtergrond in podiumkunsten of topsport. Eén van onze teamleden is onze sportdiëtiste, Sandra Buijing. Leer Sandra een beetje beter kennen via dit korte interview!

 

Wat is je rol als diëtiste bij Codarts?
“Het grootste deel van mijn tijd gaat naar het helpen van individuele studenten met vragen en problemen met betrekking tot voeding en prestaties. Daarnaast doe ik de meting van de lichaamssamenstelling tijdens de medische screening tweemaal per jaar. Ik geef les in voedingscursussen bij Circus Arts en help met de workshops ‘So you think you can cook’. Ik maak ook deel uit van de ‘Here to help group’. Met dit team (mental coach, fysiotherapeut en diëtist) ondersteunen we studenten met eetstoornissen, maar ook kleine onevenwichtigheden die de gezondheid en prestaties beïnvloeden.”

Voor welke problemen / vragen kunnen studenten contact met je opnemen?
“Alle vragen over voeding zijn welkom. Veel studenten komen naar me toe om te kijken of ze alles eten wat ze nodig hebben voor hun intensieve lesprogramma aan Codarts. Andere vragen / problemen kunnen zijn: Mijn vitamine D / B12 / ijzer is laag, wat kan ik doen? Ik weet dat ik beter zou kunnen eten, maar ik heb niet veel tijd om boodschappen te doen en te koken met een druk schema, wat zijn eenvoudige oplossingen om mijn voedselinname te verbeteren? Ik zou graag aankomen, maar ik ben al veel aan het eten, wat kan ik doen? Ik zou graag een beetje afvallen of mijn vetpercentage verlagen, maar ik wil de energie behouden die ik nodig heb om te dansen / sporten, hoe kan ik dit doen? Ook komen studenten met klachten over hun spijsvertering, zoals brandend maagzuur, opgeblazen buik, diarree en constipatie mij opzoeken.”

Hoe kunnen studenten een afspraak met je maken?
“Ga naar STIP om een ​​afspraak te maken of mail mij: sbuijing@codarts.nl.”

Hoe lang werk al bij Codarts en wat deed je voordat je als diëtist ging werken?
“Ik werk sinds november 2014 bij Codarts, dus nu bijna acht jaar. Ik ben in 2008 afgestudeerd aan de hogeschool voor voeding en diëtetiek en sindsdien ben ik werkzaam als sportdiëtiste bij Invorm (www.invorm.net). Ik werk met alle soorten atleten individueel of in groepen (sporten zoals: hardlopen, fietsen, roeien, zwemmen, basketbal, volleybal, honkbal, schaatsen, boogschieten, tennis, etc.) en ik geef een cursus over sportvoeding bij AALO voor personal trainers.”

Wat vind je het leukst aan je werk bij Codarts?
“Het contact met studenten. Het beste moment van de dag is tijdens afspraken met studenten wanneer we eenvoudige oplossingen vinden voor hun vragen / problemen die ze meteen kunnen proberen. En ik waardeer de open, eerlijke, kwetsbare gesprekken die ik met studenten heb!”