Taaleis

Nederlandse opleidingen
Indien je een niet-Nederlandse vooropleiding hebt en een Nederlandstalige opleiding gaat volgen, dan dien je het staatexamen NT2-II met goed gevolg af te leggen en het bewijsstuk hiervan op te sturen vóór 15 augustus, voor aanvang van je studie. Aanmelden voor het examen verloopt via DUO. Dit dien je zelf tijdig te doen.

Engelstalige opleidingen
Om deel te kunnen nemen aan een Engelstalige bacheloropleiding bij Codarts, dien je in het bezit te zijn van een IELTS-certificaat (Academic level 5.5), een vergelijkbaar TOEFL-certificaat of een vergelijkbaar Cambridge FCE-C certificaat. Voor een inschrijving voor een masteropleiding dien je minimaal in het bezit te zijn van een IELTS-certificaat (Academic level 6.0) of een van bovenstaande vergelijkbare certificaten. Indien je geen geldig certificaat kunt overhandigen of als je geen vrijstelling hebt, dien je deel te nemen aan de Engelse toets bij Codarts.

Onderstaande studenten ontvangen vrijstelling van de Engelse taaleis:

De student

  1. die een vooropleiding heeft genoten in de Engelse taal én beschikt over:
    - het Europees Baccalaureaat met Engels als voertaal en een voldoende voor Engels;
    - het Internationale Baccalaureaat met Engels als voertaal en een voldoende voor Engels;
  2. die een secundaire of tertiaire vooropleiding heeft genoten (en zijn diploma heeft behaald) in een land waarin Engels de officiële voer- en onderwijstaal is (Australië, Canada, Ierland, Nieuw Zeeland, Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten);
  3. met een met een diploma uit het secundair onderwijs (voldoende om in te stromen in een hbo-opleiding en een voldoende voor het eindexamenvak Engels) uit een van de onderstaande landen: België (uitsluitend Vlaanderen), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Hongarije, Letland, Litouwen, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Roemenië, Slowakije, Zweden.
  4. die een diploma mbo- niveau 4, havo of vwo diploma hebben behaald in Nederland.

Let op: Het ASC van Codarts beoordeelt of het behaalde diploma voldoende is om te worden vrijgesteld van de taaleis.