Hoofd Jazz

PLAY.MOVE.EXPLORE.BECOME.CODARTS

Codarts is een stevig in de Rotterdamse samenleving gewortelde internationale hogeschool die kwalitatief hoogwaardige bachelor- en masteropleidingen aanbiedt op het gebied van muziek, muziektheater, dans, circus, muziek- en danseducatie en muziek- en danstherapie.

Diversiteit, interdisciplinariteit en duurzaamheid zitten in de genen van Codarts verankerd. We maken deel uit van nationale en internationale netwerken. Het innovatieve onderwijs -en onderzoeksprogramma Rotterdam Arts & Sciences Lab – een samenwerkingsverband tussen Erasmus Universiteit Rotterdam, Willem de Kooning Academie, Hogeschool Rotterdam en Codarts – getuigt hiervan. 

Codarts telt ruim 1.000 studenten, met circa 65 nationaliteiten, en ongeveer 420 medewerkers.

Voor de afdeling Jazz zijn wij met spoed op zoek naar een:

 

Hoofd Jazz

(0,667/0,778 fte, 24-28 uur) 

 

Het Hoofd Jazz draagt zorg voor de onderwijsomgeving en is verantwoordelijk voor het beleid en de resultaten van de afdeling Jazz binnen de vooraf afgesproken visie en kaders.

 

Het conservatorium

Het conservatorium verzorgt bachelor- en masteropleidingen op het gebied van Klassieke Muziek, Jazz, Pop en Wereldmuziek. Daarnaast wordt er een vooropleiding aangeboden en wordt het muziekonderwijs voor de Havo/vwo voor Muziek en Dans verzorgd. Bij het conservatorium zijn 420 bachelor en 188 master studenten ingeschreven. Er zijn ongeveer 150 docenten werkzaam.

Het conservatorium leidt musici op voor het (inter)nationale werkveld op het allerhoogste niveau met een herkenbare artistieke identiteit. Het conservatorium is divers, hoogwaardig en een zeer internationale afdeling die 'excellent opleiden' hoog in het vaandel heeft.

Muzikale diversiteit en samenwerking over de grenzen van (kunst)disciplines heen zijn belangrijke factoren voor de afdeling. 

Het conservatorium beschikt over een internationaal vermaard docententeam en werkt nauw samen met het aan het onderwijs en het werkveld verbonden onderzoek. Deze samenwerking wordt onder andere vormgegeven met de afdeling Research en de afdeling Student Life, die verantwoordelijk is voor het studentenwelzijn en een kwalitatief hoogstaand supportprogramma biedt voor studenten.

Verder zijn er nauwe samenwerkingsverbanden met de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Willem de Kooning Academie/Hogeschool Rotterdam, onder andere in het Rotterdam Arts & Sciences Lab. 

 

De werkzaamheden

Als Hoofd Jazz maak je onderdeel uit van het managementteam van het conservatorium. Je stuurt de afdeling Jazz aan waar ongeveer 120 studenten zijn ingeschreven en 35 docenten (en een flexibele schil van gastdocenten)  werkzaam zijn. Je werkt nauw samen met de andere afdelingshoofden en de Onderwijsmanager Muziek. Codarts is de werving voor een Directeur Rotterdams Conservatorium gestart, die het conservatorium en het managementteam zal gaan aansturen. Tot deze positie is vervuld wordt deze taak waargenomen door het Hoofd Onderwijszaken.

Als Hoofd Jazz ben je verantwoordelijk voor:

 • De inhoud, organisatie en kwaliteit van het onderwijs binnen de afdeling Jazz. Je werkt daarbij nauw samen met de stafafdelingen, de afdelingscoördinatoren en de vakgroepvertegenwoordigers; 
 • een heldere en transparante communicatie vanuit de afdeling;
 • het verder ontwikkelen van de strategie/visie van de afdeling Jazz;
 • het aansturen van een divers en gedreven docententeam en het uitvoeren van het Codarts personeelsbeleid;
 • een diverse, inclusieveen sociaal veilige organisatie;
 • het waarborgen van de beleidskaders van Codarts waarbinnen de afdeling opereert; 
 • de financiën van de afdeling;
 • het onderhouden van voor Jazz relevante (externe) contacten.

 

De functie-eisen

 • Je bent een ervaren inspirerend leider met een passie voor Jazz en gerelateerde muziek en het muziekvakonderwijs;
 • je bent in staat om leiding te geven aan een groep van professionals, waarbij je zowel een mensgerichte, daadkrachtige als resultaatgerichte managementstijl hanteert;
 • je bent bekend met het culturele (muziek)landschap en het hoger beroepsonderwijs; 
 • je bent in staat om een veilig klimaat te scheppen waarin studenten en medewerkers zichzelf kunnen zijn en zich optimaal kunnen ontwikkelen;
 • je hebt een afgeronde opleiding in het hoger onderwijs of een opleiding van gelijkwaardig werk- en denkniveau;
 • je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling.

 

Ons aanbod

Een verantwoordelijke en afwisselende functie (0,667/0,778 fte, 24-28 uur) in schaal 12 (min. € 4.849,24 en max.€ 6.084,86 bruto per maand bij een fulltime aanstelling) in een collegiaal team in hartje Rotterdam.

Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO HBO, waaronder een goede verlofregeling, een eindejaarsuitkering, een fietsenplan, een pensioenregeling (ABP), studiefaciliteiten en een collectieve zorgverzekering.

 

Sollicitatie                                                             

Je motivatiebrief en CV kun je tot en met 01-07-2023  per e-mail sturen naar bureaupo@codarts.nl.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Denise Reijenga, Hoofd Onderwijszaken via dreijenga@codarts.nl

Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met de afdeling P&O via bureaupo@codarts.nl.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

 

Goed om te weten: Om de veiligheid binnen het onderwijs te garanderen, wordt van alle medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Codarts streeft naar een divers personeelsbestand. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen onze organisatie versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.