Docent Muziekdidactiek

PLAY.MOVE.EXPLORE.BECOME.CODARTS

Codarts is een stevig in de Rotterdamse samenleving gewortelde internationale hogeschool die kwalitatief hoogwaardige bachelor- en masteropleidingen aanbiedt op het gebied van muziek, muziektheater, dans, circus, muziek- en danseducatie en muziek- en danstherapie.

Diversiteit, interdisciplinariteit en duurzaamheid zitten in de genen van Codarts verankerd. We maken deel uit van nationale en internationale netwerken. Het innovatieve onderwijs -en onderzoeksprogramma Rotterdam Arts & Sciences Lab – een samenwerkingsverband tussen Erasmus Universiteit Rotterdam, Willem de Kooning Academie, Hogeschool Rotterdam en Codarts – getuigt hiervan. 

Codarts telt ruim 1.000 studenten, met circa 65 nationaliteiten, en ongeveer 420 medewerkers.

Voor de afdeling Docent Muziek zijn wij per 1 september 2023 op zoek naar een:

 

Docent Muziekdidactiek
met expertise in Primair Onderwijs
voor ca. 0,3  fte – 12 uur per week

 

De werkzaamheden:
In de modules Muziekdidactiek leert de student muzieklessen ontwerpen en de inhoud daarvan over te brengen aan groepen. Als docent muziekdidactiek geef je lessen aan studenten van jaar 1 t/m 4, begeleid je stages, intervisie en werksessies en ben je (mede)organisator van masterclasses, projecten en keuzemodules.

Je leidt studenten op tot professionals met een onderzoekende, open en niet-oordelende houding. Je leert hen theorie en praktijk in kunst en educatie te verbinden en daarbij het eigen werk en handelen te onderbouwen en beargumenteren. Studenten ontwikkelen vanuit hun persoonlijke interesses een eigen visie op kunst en educatie en vertalen deze naar hun manier van lesgeven.

Je maakt deel uit van de vakgroep Stage-Onderwijspedagogiek-Muziekdidactiek van de opleiding. Samenhang en transfer tussen de diverse modules vormen een belangrijk uitgangspunt in de onderwijsvisie.

 

Gevraagd wordt:

 • Ruime ervaring met het geven van muziekonderwijs in het Primair onderwijs en op de hoogte zijn van actuele ontwikkelingen in het werkveld, het vakgebied en de literatuur.   
 • Overdraagbare affiniteit en passie voor lesgeven aan kinderen.
 • Beschikking over een relevant netwerk. 
 • Vaardigheid in relevante digitale toepassingen in het muziekonderwijs.
 • Interesse en ervaring in grootstedelijke pedagogiek.
 • Kunnen aansluiten op de belevingswereld van HBO studenten. 
 • Proactief en initiërend handelen en samenwerken binnen de vakgroep (o.a. team teaching, vakgroep overleg). 
 • Bereid zijn een aandeel te leveren in het blijven door ontwikkelen en actualiseren van het curriculum. 
 • Uitstekende Nederlandse schrijf- en spreekvaardigheid (de opleiding Docent Muziek is Nederlandstalig). 
 • Beschikbaarheid op o.a. de donderdag. 

 

Geboden wordt:

 • Werken in een gedreven team, inspirerende omgeving van kunsthogeschool met veel verschillende disciplines en een bruisende, diverse studentenpopulatie.  
 • Salariëring in salarisschaal 11 van de cao-hbo (min. € 3.881,09 en max € 5.332,48 bruto per maand op basis van 36 uur per week): afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Een jaarcontract met uitzicht op verlenging;
 • arbeidsvoorwaarden volgens de cao hbo, waaronder een goede verlofregeling, een eindejaarsuitkering, fietsenplan, pensioenregeling (ABP), studiefaciliteiten, korting op aanvullende zorgverzekering.

 

Informatie:
Voor meer informatie over de functie en sollicitatieprocedure kan contact opgenomen worden met Hoofd Educatie, Ingrid Stoepker via iastoepker@codarts.nl.  voor meer informatie over Codarts verwijzen wij naar de website www.codarts.nl.

 

Sollicitatie:
Je motivatiebrief en cv kun je tot en met 1 mei 2023 per e-mail sturen aan bureaupo@codarts.nl.

 

Goed om te weten: Om de veiligheid binnen het onderwijs te garanderen, wordt van alle medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Codarts streeft naar een divers personeelsbestand. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen onze organisatie versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.