Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Samen werken aan de juiste balans: de tussenstand

Het vinden van de balans tussen het bieden van een veilige leer- en werkcultuur en de mogelijkheid om je grenzen te verleggen heeft dit schooljaar onze volle aandacht en energie.

Samen werken aan de juiste balans: de tussenstand

We hebben inmiddels weer een aantal stappen gezet om de sociale veiligheid te verbeteren en de werk- en leercultuur verder te verbeteren. We denken dat het goed is om transparant te zijn over het proces en de voortgang.

  • Er is een nieuw tweekoppig interim-bestuur aangesteld bestaande uit Renate Eringa en Mieke de Vos Versterking van de sociale veiligheid is specifiek benoemd als een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor hen beide en onderdeel van hun bestuurlijke portefeuille.
  • Bij het Conservatorium cluster (Wereldmuziek, Jazz, Pop en Klassieke Muziek) was behoefte aan verbetering het meest dringend. Daarom loopt er extern beeldvormend onderzoek door Bureau Integriteit en is er een interne analyse gemaakt. Met de verbeterpunten die hieruit naar voren komen gaan we direct aan de slag.
  • Naast het bestaande Student Life programma, gericht op het optimaliseren van de mentale en fysieke gezondheid van studenten, is een een Staff Life-programma voor medewerkers opgericht.
  • We gaan meer en beter communiceren. Intern, onderling en met de buitenwereld. Het bieden van helderheid en beter luisteren naar signalen en behoeften is essentieel voor een betere leer- en werkomgeving. We geven de organisatie hier ook de middelen voor in handen door professionalisering en uitbreiding van de communicatieafdeling.