Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Redesign Codarts Wereldmuziek

Om te blijven voldoen aan de verwachtingen van onze studenten en het werkveld, gaat Codarts de studierichting Wereldmuziek redesignen.

Redesign Codarts Wereldmuziek

Sinds de oprichting van hogeschool voor de kunsten heeft Codarts een pioniersrol vervuld. Als eerste conservatorium buiten de Verenigde Staten boden we in 1978 de studierichting Jazz aan. Dit initiatief opende de deur naar een breed scala aan muziekstijlen, naast de klassieke muziektraditie. Eind jaren '80 hebben pianist Jan Laurens Hartong en musicoloog Joep Bor de World Music Academy opgericht als onderdeel van het Rotterdams Conservatorium. Dit groeide uit tot de unieke en diverse Wereldmuziekopleiding met verschillende specialisaties.

Anno 2024 is Wereldmuziek nog steeds een waardevol en uniek onderdeel van het onderwijsportfolio van Codarts. Echter, gezien de veranderende wereld en de evoluerende verwachtingen van zowel het werkveld als de studenten, gaat Codarts Wereldmuziek redesignen. Daarom worden er komend collegejaar 2024-2025 geen nieuwe studenten toelaten voor specialisaties in Latin, Turkse Muziek en Argentijnse Tango binnen Wereldmuziek. Hiermee creëren we de tijd en ruimte die nodig zijn voor het redesignproces.

Via deze website houden we je de komende periode op de hoogte houden.