Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

RASL documentaire in première gegaan

Op 14 mei is de documentaire 'RASL: Re-Imagining Tomorrow' in première gegaan in Kino, Rotterdam.

RASL documentaire in première gegaan

'RASL: Re-Imagining Tomorrow' is een korte film (35 min) over onderwijs op het snijvlak van kunst, wetenschap en maatschappij. In de film nodigt een 'magische' verteller ons uit om naar de werkelijkheid te kijken als een compositie waarin meerdere meningen, perspectieven, sociale krachten, culturele krachten en natuurkrachten met elkaar dansen; eindeloos gelaagd.

Bij de premiere waren tientallen belangstellenden aanwezig, uit onder meer de onderwijssector (van collega-kunstonderwijsinstellingen tot technische universiteiten), de culturele sector (van musea tot muziekpodia) en vertegenwoordigers van verschillende maatschappelijke organisaties.

RASL (Rotterdam Arts & Sciences Lab) is een samenwerkingsverband tussen Erasmus Universiteit Rotterdam, Willem de Kooning Academie en Codarts Rotterdam.

 

RASL Summer Studio
Van 20 t/m 24 organiseert RASL voor de vierde maal de RASL Summer Studio: vier dagen lang verwelkomt de Summer Studio kunstenaars, academici, wetenschappers, ontwerpers, maatschappelijke partners en creatieve geesten om nieuwe onderzoeksmethoden te verkennen en samenwerkingspraktijken te ontwikkelen die de grenzen tussen kunst en wetenschap overschrijden.
Meer info

 

Geïnteresseerd in RASL?
Ben jij muzikant, danser, (muziek)theatermaker, circusperformer, choreograaf, educator, componist of muziek-/danstherapeut?

Wil jij met jouw kunstpraktijk reageren op maatschappelijke vraagstukken en spanningen en misschien zelfs positieve verandering teweegbrengen? 
Wil jij activeren? Provoceren? Speculeren? En werken aan een duurzame en rechtvaardige toekomst?

RASL is een netwerk waarin (interdisciplinair) wordt samengewerkt tussen kunstenaars, designers, academici, en maatschappelijke partners.

RASL biedt jou onderwijs op het snijvlak van kunst en wetenschap en organiseert daarbij ook workshops en projecten waarin je wordt uitgenodigd te experimenteren met nieuwe vormen van onderzoek en samenwerking en zo positieve sociale impact te creeren.

dromen, denken, delen, onderzoeken en maken - midden in de wereld

Een uitgelezen kans voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, wetenschap, sociale impact en onderwijsinnovatie.