Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Mieke de Vos nieuw lid College van Bestuur

Op maandag 1 mei 2023 start Mieke de Vos als interim lid van het College van Bestuur van Codarts. Mieke vormt samen met collegevoorzitter Renate Eringa het nieuwe tweehoofdig bestuur van hogeschool voor de kunsten, Codarts Rotterdam. Het portfolio van Mieke richt zich voornamelijk op de interne bedrijfsvoering met als belangrijke pijlers financiën, huisvesting, HRM, communicatie en compliance.

Mieke de Vos nieuw lid College van Bestuur

Mieke de Vos is een veelzijdig bestuurder met ruime ervaring op het gebied van organisatieontwikkelingen en verandermanagement. Ze heeft brede kennis van strategie, bedrijfsvoering en stakeholdermanagement. Tot 1 mei is Mieke Directeur Bestuurs- en organisatiezaken van het Commissariaat voor de Media. Daarvoor was zij directeur Algemene Zaken van advocatenkantoor Allen & Overy Amsterdam. Mieke staat bekend als communicatief, energiek, daadkrachtig en toegankelijk.

Voorafgaand aan de benoeming door de Raad van Toezicht van Mieke de Vos zijn er ook diverse gesprekken gevoerd met de collegevoorzitter Renate Eringa, het CvB-team, bestaande uit Alex von Balluseck (hoofd Bestuurszaken), Denise Reijenga (hoofd Onderwijszaken), Jack de Dreu (hoofd Bedrijfsvoering), Jannie Visser (hoofd P&O) en Janine Stubbe (hoofd Onderzoek), en de Medezeggenschapsraad. Alle gelededingen hebben positief ingestemd met de benoeming van Mieke.

De Raad van Toezicht is verheugd over de komst van Mieke de Vos. Met de ruime ervaring in (internationale) zakelijke dienstverlening en passie voor de kunsten vormt Mieke de Vos samen met Renate Eringa het stevige college dat de organisatie nodig heeft.

“Ik kijk uit naar een nieuwe samenwerkingen en wil als lid van het College van Bestuur graag een positieve bijdrage leveren aan het onderwijs en de bedrijfsvoering,” aldus Mieke de Vos.