Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Codarts op internationale onderwijsconferentie EAIE

Van 26 t/m 29 september komen onderwijsprofessionals van over heel de wereld naar Rotterdam voor de EAIE 2023: de grootste internationale onderwijsconferentie voor het hoger onderwijs in Europa. Codarts is een van de gastinstellingen.

Codarts op internationale onderwijsconferentie EAIE

De EAIE-conferentie wordt georganiseerd door de European Association for International Education (EAIE), een non-profitvereniging met meer dan 3000 leden binnen en buiten Europa. Dit kenniscentrum, gevestigd in Amsterdam, heeft als doel om onderwijsprofessionals uit het hoger onderwijs met elkaar te verbinden, kennis te delen en internationale samenwerkingen te bevorderen. De conferentie brengt onderwijsinstanties uit verschillende landen samen op een hele efficiënte en effectieve manier. Het programma biedt o.a. workshops, presentaties en netwerkevenementen.

Al sinds 2017 heeft Codarts samen met haar partners Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Inholland, Hogeschool Rotterdam, Thomas Moore, Rotterdam Partners en de gemeente Rotterdam de ambitie om deze jaarlijkse conferentie in Rotterdam te organiseren. Dat het nu gelukt is, biedt mooie kansen om ons te profileren en te laten zien hoe het onderwijs hier wordt vormgegeven.
Vorig jaar vond in Barcelona de 32e editie van de EAIE plaats. De 6300 bezoekers uit meer dan 90 landen toonden aan dat dit evenement thuishoort in de grootste steden van de wereld. Geen wonder dat ze Rotterdam kozen als hun volgende bestemming!
Het thema van dit jaar is ‘connecting currents’; vrij vertaald in ‘verbind stromingen’. Hiermee wil de organisatie de maritieme geschiedenis van Rotterdam vieren.

De officiële bijdragen van Codarts tijdens EAIE Rotterdam

  • 26 t/m 29 september - Ahoy: deelname aan de EAIE Exhibition met Codarts-stand
  • 26 september - Ahoy: performance van Codarts Dans tijdens de opening plenary van EAIE - met ca 5.000 aanwezigen
  • 26 september - Codarts Kruisplein: netwerklunch Nationale Agentschappen van de Europese Commissie 
  • 29 september - Ahoy: Joris Braster, alumnus Codarts Muziektheater, dirigeert het EAIE-koor bestaande uit ca 100 internationale conferentiedeelnemers
  • Via Codarts Agency zijn ook samenwerkingen gezocht voor diverse partner-events

 

Meer info over de EAIE Rotterdam vind je hier.