Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Artistiek onderzoek in wereldmuziek in de spotlights

Een audiovisueel evenement met live muziek, samengesteld door Rachel Beckles Willson, Lector Intercultural Performing Arts bij Codarts. Een inspirerende reis in de wereld van artistiek onderzoek naar wereldmuziek!

Artistiek onderzoek in wereldmuziek in de spotlights

Op vrijdag 9 februari organiseerde Codarts Research 'A Celebration of Artistic Research in World Music', onder leiding van Lector Rachel Beckles Willson. Tijdens dit bijzondere audiovisuele evenement, dat plaatsvond op onze locatie WMDC, deelden zes onderzoekers van Codarts hun werk over interculturele tradities - van Argentinië en India tot West-Azië - en lieten ze zien hoe dit verbonden is met hun muzikale praktijk.

'A Celebration of Artistic Research in World Music' was meer dan een verkenning - het was een showcase van het levendige tapijt van artistiek onderzoek binnen de Codarts-gemeenschap. We vierden de creativiteit en het onderzoek naar wereldmuziek bij Codarts en gaven een blik achter de schermen van het werk van het diverse internationale team. Onderzoek naar wereldmuziek dient als brug naar een meer interculturele, pluriforme samenleving. Het stelt ons in staat om dieper inzicht te krijgen in de betekenis en context achter de muziek en culturen waarmee we werken. Daarom was dit evenement bedoeld om de recente publicaties van onze Codarts-onderzoekers te delen en te laten zien hoe dit onderzoek hun muziekpraktijk direct beïnvloedt.

We verwelkomden geïnteresseerde studenten en medewerkers van Codarts, maar ook gasten van buiten Codarts die geinteresseerd waren in het onderwerp.

Meer informatie over het programma is hier terug te vinden.