Guacamole

Vet is, naast koolhydraten, een belangrijke energiebron voor ons lichaam. Vetten worden meestal gebruikt tijdens bewegingen met een lage intensiteit, maar ook als je studeert, rust en slaapt. De onverzadigde vetten (gezonde vetten) hebben een positief effect op je cholesterolgehalte. Het eten van voldoende onverzadigde vetten helpt ook voor een ​​stralende en gezonde huid.

Je kunt elke dag een handje noten eten, maar wist je dat ook avocado een goede bron van gezonde vetten is? Avocado is een vrucht die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. Het is gezond, makkelijk te eten en ook nog eens lekker!

Avocado is niet alleen rijk aan gezonde vetten, maar ook aan vezels, kalium, magnesium, vitamine E en B. De gecombineerde vezels en vetten geven je een vol gevoel. Vezels stimuleren de stoelgang en produceren goede ontlasting. De vitamines en mineralen spelen een belangrijke rol in veel functies in ons lichaam, zoals het halen van energie uit voedsel en het flexibel en sterk houden van de spieren.

RECEPT VOOR GUACAMOLE

Ingrediënten:
1 avocado
1 eetlepel limoensap
1 teentje knoflook
Zout en peper

Extra ingrediënten naar keuze (fijngesneden):
Rode of groene chili 
Kruiden zoals koriander
Tomaat
Rode ui

Bereiding:
• Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en haal de schil eraf.
• Snijd de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers.
• Pureer de avocado en voeg knoflook, limoensap, zout en peper toe.
• Voeg andere ingrediënten naar smaak toe.

Eet guacamole met:
Volkoren brood of crackers
Tortilla’s met groenten en bonen
Chili sin/con carne

Voedingswaarde voor het hele recept:
366 calorieën
3,5 gram eiwit
35,1 gram vetten (slechts 4 gram verzadigd vet)
4,6 gram koolhydraten
% van de dagelijks aanbevolen waarden: 26% vezels / 20% kalium / 13% magnesium / 58% vitamine E / 17% B1 / 22% B2 / 18% B3 / 45% B6