Ready to perform drinks

Wie op het podium staat is op dat moment 100% gefocust, vol adrenaline en energie. Een magisch moment! Maar… hoe voed je jouw podiummoment optimaal?! In deze post geven we je 10 performance nutrition tips en 3 doe het zelf Ready 2 Perform dranken die jouw geven wat je nodig hebt on & off stage!

Recept

Maaktijd: 2 min. per drankje.
Doel: 2x hydratie voor en tijdens optredens en 1x herstel na afloop.
Nodig: goed afsluitbare bidon/dopper/waterflesje/drinkbeker van 500 ml.
 

Ingrediënten
(voor een bidon van 500 ml sportdrank)

Hypotone drank: Rosemary Mint Ginger Brightness

  • 300ml water
  • 100 ml munt thee
  • 1 el vers gembersap
  • 1 el ahornsiroop
  • takje verse munt
  • takje verse rosemarijn

Isotone drank: Citrus Fire

  • 350ml water
  • 100ml sinaasappelsap (2 sinaasappels)
  • sap van halve limoen
  • sap van halve citroen
  • 1 el honing
  • mespuntje cayenne peper
  • snuf losalt (mineraalzout)

Hypertone herstel shake: Coco Cranberry Cardamom Delight

  • 200ml skyr
  • 75ml bio ongezoet natuurlijk kokoswater
  • 200ml cranberry sap ongezoet en puur
  • 10 gram geraspte kokos
  • 1 el roosvicee ferro
  • snuf kardemom

Bereidingswijze

Rosemary Mint Ginger Brightness
Breng wat water aan de kook en zet 1 glas sterke muntthee met 3 takjes verse munt. Laat dit 30 minuutjes trekken en afkoelen. Schenk het mineraalwater in je bidon, knijp 1 stukje gember uit met een knoflookpers (kijk uit voor spatten), haal de takjes munt uit de thee en voeg dit samen met de ahornsiroop en takje rosemarijn toe aan je bidon. Schudden en meenemen.

Citrus Fire
Schenk het mineraalwater in je bidon. Pers de sinaasappels, limoen en citroen uit en giet het in de bidon. De vezels kun je beter opeten, anders raakt je bidon verstopt of verslik je je in de vezels. Voeg 1 eetlepel honing toe en het mespuntje cayenne peper en losalt. Schud goed en neem mee!

Coco Cranberry Cardamom Delight
Schep de skyr in een drinkbeker, voeg het biologische kokoswater, cranberry sap, roosvicee ferro, geraspte kokos en kardemom toe. Schudden en klaar! Zet/houdt de drank koel.