Vooropleidingseisen

Vooropleidingseis bacheloropleidingen

Nederlandse vooropleiding
Ben je in het bezit van een havo, vwo of mbo-niveau 4 diploma (NLQF4/EQF4) en heb je deze behaald in Nederland én staat deze geregistreerd in DUO? Dan hoef je deze niet meer aan te leveren.

Wanneer deze niet staat geregistreerd dan moet je vóór 15 augustus een gewaarmerkt kopie opsturen naar Codarts.

Buitenlandse vooropleiding
Codarts bepaalt of jouw buitenlandse diploma ten minste gelijkwaardig is aan dat van een (toelatingsgevend) Nederlands diploma (NLQ4/EQF4). Je dient een gewaarmerkt kopie op te sturen naar Codarts, daarnaast kan Codarts je om een officiële vertaling van je diploma vragen.

Niet het juiste diploma om in te stromen in de bachelor?
Ben je niet in het bezit van een geldig diploma voor de opleiding waarvoor je je wil inschrijven? Neem dan zo snel mogelijk contact op met het Administrative Service Centre (ASC) van Codarts. Om aan de vooropleidingseis te voldoen, dien je een capaciteitenonderzoek af te leggen. De kosten voor dit onderzoek zijn € 75, die je zelf dient te betalen voorafgaand aan het onderzoek. Alleen met een positieve uitkomst van de test heb je aan de vooropleidingseis voldaan. De positieve uitslag moet vóór 15 augustus, voor aanvang van je studie, door Codarts zijn ontvangen.

 

Vooropleidingseis masteropleidingen

Om ingeschreven te worden voor een masteropleiding bij Codarts moet je minimaal in het bezit zijn van een diploma van een relevante Nederlandse bacheloropleiding (NLQ6) of een gelijkwaardig (buitenlands) getuigschrift (EQF6).

Staat jouw bachelorsdiploma niet geregistreerd in DUO of heb je deze behaald in het buitenland? Dan moet je vóór 15 augustus een gewaarmerkt kopie opsturen. Codarts kan je vragen om een officiële vertaling.

Voldoe je niet aan de vooropleidingseis voor de masteropleidingen, neem dan even contact op met het ASC (asc@codarts.nl) en vraag naar de mogelijkheden.