Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Yaşam Hancılar nieuwe hoofd Jazz

Codarts is verheugd aan te kondigen dat Yaşam Hancılar vanaf 18 september het nieuwe hoofd Jazz wordt. Door de komst van Hancılar, die ruim ervaring heeft op het gebied van muziek, verwacht Codarts de komende jaren haar jazzafdeling verder te versterken.

Yaşam Hancılar nieuwe hoofd Jazz

In 2009 volgde hij zijn passie voor muziek en verhuisde Hancılar vanuit Turkije naar Nederland om jazzzang te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Dit was een belangrijke stap voor hem, omdat hij voorafgaand aan zijn muzikale carrière meer dan 7 jaar werkzaam was in diverse managementfuncties als ingenieur.

Opmerkelijke prestaties
In de afgelopen 14 jaar heeft Hancılar opmerkelijke prestaties geleverd, waaronder drie albums met zijn eigen jazzkwartet. Hij ontving ook een nominatie voor de Edison Jazz Award en trad op in gerenommeerde podia zoals Paradiso en de North Sea Jazz Club. Zijn ondernemende en initiatiefrijke persoonlijkheid leidde tot het succes van zijn eigen muziekschool in Amsterdam West, die binnen 9 jaar uitgroeide tot een bloeiende muzikale gemeenschap. Bovendien vervulde hij een bijzondere functie als afdelingshoofd voor lessen en cursussen bij de Bibliotheek plus Centrum voor Kunst en Cultuur in Leiden.

Yaşam Hancılar, hoofd Jazz:“Ik verheug me erop om mijn bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie jazzmuzikanten en interdisciplinaire samenwerking bij Codarts. Het is een groot voorrecht om samen te werken met een team van excellente en inspirerende docenten, zeer professionele staf en buitengewoon getalenteerde bijzondere studenten van over de hele wereld.”