Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Peter Somuah winnaar Erasmus Jazz Prijs 2021

Peter Somuah is zondag 18 april uitgeroepen tot winnaar van de Erasmus Jazz Prijs 2021.

Peter Somuah winnaar Erasmus Jazz Prijs 2021

De prestigieuze prijs voor aanstormend jazztalent werd alweer voor de 25e keer georganiseerd door Codarts Rotterdam, de Stichting Vrienden van Codarts en Nedspice. De prijs bleek in het verleden een geweldige opstap voor een aantal succesvolle jazzmusici, onder wie Jan van Duikeren, Bart Wirtz, Louk Boudesteijn, Rik Kraak en Stephanie Francke. De finale werd dit jaar gepresenteerd door voorzitter Joost Patočka en was te volgen via een livestream vanuit de Doelen.

Samen met zijn band speelde Peter zijn eigen muziek: een combinatie van groovy jazz en traditionele Ghanese muziek. De Ghanese trompettist wist de vakjury (Susanne Abbuehl, Benjamin Herman en Yanick Hiwat) onder andere voor zich te winnen door het plezier dat hij uitstraalde tijdens het spelen. Daarnaast toonde hij natuurlijk leiderschap en wist hij goed te communiceren met zowel het publiek als de band. Peter zit pas in zijn eerste jaar van de bachelor Jazz bij Codarts en is volgens de jury een belofte voor de toekomst waar we veel van kunnen verwachten.

Hoofdsponsor Nedspice heeft een bedrag ter waarde van €3.000 ter beschikking gesteld voor de winnaar, dit is bedoeld om jong jazztalent een zet te kunnen geven in de richting van het beroepscircuit van de internationale jazzscene.