Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Nieuwe hoofdvakdocent piano: Shuann Chai

Pianist Shuann Chai, solist en kamermusicus, versterkt vanaf studiejaar 2024-2025 als hoofdvakdocent het team van onze Klassieke piano-afdeling.

Nieuwe hoofdvakdocent piano: Shuann Chai

Shuann Chai volgt Bart van de Roer op, die jarenlang in die functie verbonden was aan Codarts en inmiddels een functie heeft aan de Robert Schumann Hochschule Düsseldorf.

Shuann Chai brengt niet alleen een brede kennis van het grote pianorepertoire mee, maar versterkt het Codarts team ook met haar passie en specialisatie voor historische piano's. Daarmee vult ze het huidige team aan dat bestaat uit Nino Gvetadze (hoofdvakdocent), Maarten van Veen (repertoireklas met specialisatie 20e/21e eeuwse muziek), Ellyne Wieringa (jong talentklas en methodiekvakken piano) en Roderigo Robles de Medina (coördinator).

De Klassieke piano-afdeling van Codarts kenmerkt zich door intensief contact tussen docenten, studenten en vakgroepvertegenwoordiging door onder meer team teaching.
De afdeling beschikt over uitstekende faciliteiten: zo zijn alle vleugels (Steinway en Yamaha) recent vernieuwd en is er zowel een Yamaha Enspire disklavier als een Steinway Spirio aanwezig.

Er zijn maandelijkse gezamenlijke groepslessen en 'informed practice' sessies, en er worden regelmatig masterclasses georganiseerd. Een breed scala aan stijlen en rollen (begeleidend, kamermuziek, solo, orkestmusicus) komt aan bod in het curriculum zodat studenten optimaal worden voorbereid op het professionele werkveld.