Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Kaña trio wint Grachtenfestival Conservatorium Concours 2022

Kaña Trio, bestaande uit João Sequei, Hugo Pereira and Rens Rutten is uitgeroepen tot winnaar van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2022.

Kaña trio wint Grachtenfestival Conservatorium Concours 2022

“Het bezwerende, haast symbiotische samenspel van het trio was heel indrukwekkend. Van het enorme kleurenpalet, dat reikte van fluisterzacht marimbageruis tot het meest onheilspellende oerwoudgeweld.”, aldus de jury. Het Kaña Trio zal optreden tijdens de jubileum-editie van het Grachtenfestival 2022 en in Nederland op theatertournee gaan in seizoen 2022-2023.

Dit jaar was het een bijzondere editie. Codarts werd namelijk door twee van de zes finalisten vertegenwoordigd, doordat het ESCA Quartet wist eveneens de finale te behalen. De jury was erg onder de indruk van hun professionele niveau van spelen. Het ESCA Quartet bestaat uit Andreia Serra da Costa, Songyoon Ryoo, Elif Özgyur en Clara Marques (werd deze keer vervangen door Marta Vilaça).

Het Grachtenfestival Conservatorium Concours is sinds 2003 voor studenten aan de Nederlandse conservatoria dé kans om zich te presenteren aan het grote publiek.