Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Isaiah Wilson wint internationale choreografiecompetitie RIDCC

Choreografen Isaiah Wilson (alumnus Codarts Dans) en Sarah Baltzinger hebben op 24 juni tijdens de finale van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) de XL Productie Award gewonnen.

Isaiah Wilson wint internationale choreografiecompetitie RIDCC

Isaiah en Sarah ontvingen de prijs voor hun duet MEGASTRUCTURE. De prijs, een bedrag van 100.000 euro en daarmee de grootste dansprijs voor jonge choreografen van duetten, werd dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Isaiah studeerde in 2021 af aan de bachelor Dans van Codarts.

'MEGASTRUCTURE is een krachtige en gedurfde voorstelling', aldus het juryrapport. ‘Het fantastische gebruik van de ruimte en de humor zorgen voor een boeiende en meeslepende ervaring. Met MEGASTRUCTURE creëren de choreografen een intrigerende compositie en de keuze om geen muziek te gebruiken is dapper en boeiend. Wat verrast en nieuwsgierig maakt, is de theatraliteit van het stuk. Het vertrouwen en de authenticiteit maakten het tot een werkelijk opmerkelijke en moedige uitvoering.’

Verder wonnen Codarts Dans alumni Borna Babić en Eliana Stragapede de Codarts Rotterdam partnership award met hun duet AMAE. Volgend seizoen gaan ze met studenten van de Bachelor Dans werken aan een choreografie voor de Talent On The Move Tour 2024.