Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Codarts Student Life wint Nederlandse Hogeronderwijspremie

​​​​​​​Het Codarts Student Life team heeft een Nederlandse Hogeronderwijspremie gewonnen. Dat heeft Minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap tijdens het jaarlijkse Comeniusfestival op 12 mei bekendgemaakt.

Codarts Student Life wint Nederlandse Hogeronderwijspremie

Het Codarts Student Life programma richt zich op studentenwelzijn en het optimaliseren van de fysieke en mentale gezondheid van studenten in de podiumkunsten. Het team ontvangt 500.000 euro (derde prijs) voor het verder ontwikkelen van het programma.

Codarts Student Life 

Het Student Life programma is gebaseerd op drie met elkaar verbonden pijlers: onderwijs, ondersteuning en onderzoek. Het programma bestaat uit onder meer een Health & Wellbeing curriculum, (para)medische screening en het monitoren van fysieke en mentale gezondheid, en voorziet in advies en begeleiding bij huisvesting, verzekering en fysieke en mentale klachten. Uniek aan het Student Life programma is dat de bovengenoemde pijlers geen losse entiteiten zijn, maar op geïntegreerde wijze samenwerken. Het onderwijsinitiatief resulteert in minder blessures, minder studie-uitval en verbetert het zelfregulerende vermogen van studenten. 

Met de unieke ‘Team Around The Artist’ aanpak wordt de student altijd centraal bijgestaan door het Performing Arts Health Centre, bestaande uit gezondheidsprofessionals met een achtergrond in podiumkunsten of topsport. 

De Nederlandse Hogeronderwijspremie

De Nederlandse Hogeronderwijspremie is in het leven geroepen om de hoge kwaliteit van het onderwijs op universiteiten en hogescholen te onderschrijven en als waardering voor (docenten)teams die een topprestatie leveren. In 2021 mocht het team van de RASL-minor Re-imaging Tomorrow through Arts and Sciences een Hogeronderwijspremie t.w.v. 500.000 euro in ontvangst nemen. RASL is een samenwerking van Codarts Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam en Willem de Kooning Academie/Hogeschool Rotterdam.