Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Codarts Circus alumna Melody Nolan wint BNG Circus Prijs 2021

Afgelopen zondag werd de prijs uitgereikt tijdens een speciale slotvoorstelling van het festival Circolo in Tilburg.

Codarts Circus alumna Melody Nolan wint BNG Circus Prijs 2021

Melody Nolan wist met haar imponerende act de andere genomineerde achter zich te laten en de jury te overtuigen. Melody ontving een cheque van 5000 euro en krijgt zo de kans haar act verder uit te bouwen tot een volledige voorstelling. Daarnaast mag ze haar kunsten komen vertonen tijdens het eerste Circusstad festival gala in mei 2022 in het Rotterdamse Nieuwe Luxor theater.

De prijs gaat al sinds 2012 naar de meest talentvolle afstudeer act van het afgelopen jaar. De genomineerde acts onderscheiden zich door een originele, vernieuwende aanpak van hun discipline en een uitstekende technische beheersing. Raff Pringuet, die een paar maanden terug samen met Melody Nolan zijn bachelor Circus Arts diploma haalde, was ook genomineerd.

De uiteindelijke winnaar werd gekozen door een professionele vakjury die dit jaar bestond uit Hanneke Meijers (directeur/bestuurder Tent Circustheaterproducties, Jonas van Soom (artistieke staf festival Cirkl / Cirklabo Leuven België, Arlette Hanson (Directeur Arlette Hanson Wintercircus/ bestuurslid Circuspunt) en Marc Eysink Smeets (directeur/bestuurder Festival Circolo – bestuurslid Circuspunt).

Uit het juryrapport: “Melody heeft een prachtige eigen bewegingstaal ontwikkeld die zeer origineel is binnen haar discipline. De exploratie van het menselijk lichaam maakt elke beweging noodzakelijk en betekenisvol. Daarnaast draagt de gekozen soundbed bij aan de intensiteit van de performance. Waar de discipline soms statisch kan zijn, weet Melody in haar act dit dynamisch om te zetten door haar gebruik van ruimte en de zeer vloeiende choreografie”.