Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Codarts alumni genomineerd voor prestigieuze Zwaan

De genomineerden voor de Zwanen en de Jonge Zwanen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) 2024 zijn bekend. Twee Codarts alumni zijn genomineerd in de categorie "meest indrukwekkende dansprestatie 2024".

Codarts alumni genomineerd voor prestigieuze Zwaan

Deze befaamde dansprijzen worden uitgereikt tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala op vrijdag 4 oktober om 20.00uur in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.  

Alle genomineerde gezelschappen, choreografen en dansers hebben volgens de jury’s in het afgelopen seizoen 2023-2024 een uitzonderlijke artistieke kwaliteit geleverd.  

In de categorie "meest indrukwekkende dansprestatie 2024" zijn Tarek Rammo en Matilde Tommasini twee van de drie genomineerden. Beide studeerden in het verleden bij Codarts en hebben na hun studie een indrukwekkende cariére opgebouwd. 

Tarek Rammo studeerde in 2011 af bij Codarts Circus Arts en is genomineerd voor zijn rol in Tipping Point (Pia Meuthen/Panama Pictures) 

De jury over Tarek: Tarek Rammo koppelt fabelachtige fysieke skills aan een groot gevoel voor theater. In Tipping Point, waarin de wereld zwalkt en zwiept, focust hij op de subtiliteit van wat hij vertelt met een gelaagde, poëtisch geladen lichaamstaal die balanceert tussen acrobatiek en dans.

Matilde Tommasini behaalde in 2017 haar diploma bij onze Bacheloropleiding Dans en is genomineerd voor haar rol in Khôra (Astrid Boons/Korzo).

De jury over Matilde: De eigenheid én het vermogen om fluïde te zijn van de charismatische danseres Matilde Tommasini leidt in Khôra van Astrid Boons tot een scala aan nieuwe fysieke uitdrukkingsmogelijkheden. Matilde is in dit werk een natuurkracht die onbevangen de uitersten van het lichaam verkent.

Wij felicteren alle genomineerden met hun nominatie en wensen hen veel succes!