Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Celliste Kim Kamilla Jäger wint Erasmus Jazz Prijs 2023

Kim Kamilla Jäger is de winnaar van de Erasmus Jazz Prijs 2023. In de sfeervolle Eduard Flipse Zaal van de Doelen wist zij met haar trio Lavish de jury én het publiek te imponeren.

Celliste Kim Kamilla Jäger wint Erasmus Jazz Prijs 2023

De prestigieuze prijs voor aanstormend jazztalent werd ook dit jaar georganiseerd door kunsthogeschool Codarts Rotterdam, de Stichting Vrienden van Codarts en Nedspice.

Kim Kamilla Jäger nam het in de finale met haar trio Lavish op tegen gitarist Emile De Schepper met zijn ensemble Ochre en drummer Tom Zuang met zijn trio Password123.

De jury zegt het volgende over Kim: “Het trio Lavish van Kim Kamilla Jäger wist het publiek vanaf de eerste noot te boeien. Lavish maakte contact met het publiek en bracht een breed scala aan klanken ten gehore. “

Hoofdsponsor Nedspice heeft een bedrag ter waarde van €3.000 ter beschikking gesteld voor de winnaar, dit is bedoeld om jong jazztalent een zet te kunnen geven in de richting van het beroepscircuit van de internationale jazzscene. De prijs bleek in het verleden een geweldige opstap voor een aantal succesvolle jazzmusici, onder wie Jan van Duikeren, Bart Wirtz, Louk Boudesteijn, Rik Kraak en Stephanie Francke. In 2022 won Teja Poljanšek met haar band Eleutheria de Erasmus Jazz Prijs.