Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Andrew Moreno wint Erasmus Jazz Prijs 2024

Gitarist Andrew Moreno is de winnaar van de Erasmus Jazz Prijs 2024. In de sfeervolle Eduard Flipse Zaal van de Doelen wist hij met zijn Andrew Moreno Trio zowel de jury als het publiek te imponeren.

Andrew Moreno wint Erasmus Jazz Prijs 2024

The Andrew Moreno Trio nam het in de finale op tegen saxofonist Femke Mooren en drummer Rafael Slors. Beide veelbelovende artiesten waarvan de kans groot is dat wij in de toekomst nog iets van ze zullen horen.

Na afloop sprak de jury de volgende woorden over de winnende act: "We waren getuige van een uiterst dynamisch, veelzijdig en volwassen trio met Andrew in een duidelijke en leidende rol. Hij is erin geslaagd om de juiste spelers van hoog niveau te kiezen om hem te begeleiden op een reis door zijn eigen muzikale universum. Het trio liet een electische set horen van edgy en vrije, maar toch toegankelijke nummers en is klaar om meteen de grote festivals te bespelen!"

Andrew Moreno is de gitarist en oprichter van het Andrew Moreno Trio. De in 2020 opgerichte Rotterdamse band bestaat verder uit bassist Jonathan Ho Chin Kiat en werkt momenteel samen met de internationaal bekende saxofoniste Tineke Postma en Martin Hafizi op drums.

"Ik ben dankbaar voor deze prijs en blij dat Codarts een veilige en ondersteunende ruimte is voor zoveel getalenteerde muzikanten. Ik ben ook erg trots op mijn bandleden en hoe ver we samen zijn gekomen. Zonder hun talent en toewijding zou deze grote droom van mij nooit werkelijkheid zijn geworden.
We gaan ons debuutalbum in mei 2024 opnemen in Power Sound Studio met veel nieuwe frisse muziek en speciale gasten, dus je zult snel meer van ons horen. Dank aan al mijn docenten, de juryleden en iedereen die deze speciale avond heeft gemaakt voor jullie lieve woorden en eindeloze steun. Ik waardeer het enorm en de motivatie om het beste van mezelf te geven op mijn debuutalbum is nu groter dan ooit." -
Aldus Andrew Moreno

De prestigieuze prijs voor aanstormend jazztalent werd ook dit jaar georganiseerd door kunsthogeschool Codarts Rotterdam, de Stichting Vrienden van Codarts en hoofdsponsor Nedspice.