Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Aftermovie officiële opening Codarts Performance Lab

Aftermovie van de officiële opening van het nieuwe innovatieve simulatielab van Codarts, dat met behulp van beeld en geluid een voorstelling op het podium simuleert. In het lab kunnen stressvolle optredens, audities of presentaties worden geoefend in een veilige maar realistische omgeving.

Aftermovie officiële opening Codarts Performance Lab

Op 1 november 2023 werd het nieuwe Performance Lab van Codarts feestelijk geopend door Lorenzo Viotti, chef-dirigent van De Nationale Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest.
Het Codarts Performance Lab is een innovatief simulatielab dat met behulp van beeld en geluid een voorstelling op het podium simuleert. In het lab kunnen stressvolle optredens, audities of presentaties worden geoefend in een veilige maar realistische omgeving. Kortom, een waardevolle nieuwe trainingsmogelijkheid voor studenten om te werken aan optredens waarbij stress een rol speelt.

Bekijk de aftermovie on Codarts Youtube

Het Performance Lab is een initiatief van het lectoraat Performing Arts Medicine en het Codarts-programma Student Life, gericht op het structureel onderzoeken en optimaliseren van de fysieke en mentale gezondheid van podiumkunstenaars, studenten, sporters en patiënten.

Na de opening van het Performance Lab gaf Lorenzo Viotti in de Kunsthal in Rotterdam een exclusieve, interactieve masterclass aan een groep van 200 Codarts-studenten en -docenten waarin hij zijn eigen ervaringen deelde met het thema presteren onder druk.

De masterclass werd georganiseerd ter ere van het 10-jarig bestaan van Codarts Student Life.