Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Keuzegids hbo 2021: Codarts Dans opnieuw topopleiding

De bacheloropleiding Dans van Codarts mag ook dit jaar het predicaat topopleiding voeren. Dat blijkt uit de Keuzegids die op 8 oktober 2020 jl. is verschenen.

Keuzegids hbo 2021: Codarts Dans opnieuw topopleiding

De opleiding scoorde maar liefst 95 punten. Codarts Dans wordt vergezeld door de dansopleidingen van Hanze en ArtEZ.

De dansopleiding van Codarts – in 1931 opgericht door Corrie Hartong en Gertrud Leistikow – heeft zich ontwikkeld tot één van de meest vooraanstaande instituten voor eigentijdse dans in Europa. Naast de vaste docenten zijn er altijd dansprofessionals uit binnen- en buitenland aan het werk, als gastdocent of choreograaf.  

De Keuzegids is een onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt. De gids wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I). De beoordeling van de Keuzegids is gebaseerd op studentenoordelen (NSE 2018), studiesuccescijfers (Vereniging Hogescholen) en arbeidsmarktcijfers (Researchcentrum voor Onderzoek en Arbeidsmarkt). Opleidingen die 75 punten of hoger scoren mogen zich topopleiding noemen. Bron: www.keuzegids.nl.

Beste studies 2020 
In het Elsevier onderzoek ‘Beste studies 2020’ staat Codarts op de 1e plaats op de ranglijst van ‘Hogescholen voor kunst’. Opleidingen die de laatste drie van de onderzochte jaren bovengemiddeld scoorden, krijgen een gouden medaille als zij in die jaren ook tot de beste van hun sector behoorden. Elsevier baseert zich op onderdelen van de Nationale Studenten Enquête en kijkt naar de percentages (zeer) tevreden studenten. Bron: www.ewmagazine.nl.