Codarts nieuws

Benjamin Herman gastdocent bij Codarts

Saxofonist Benjamin Herman, een van de origineelste en productiefste jazzmuzikanten in Nederland, wordt per 1 september 2018 gastdocent bij Codarts Rotterdam. Hij gaat wekelijks lesgeven.

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Friso van Wijck compositiedocent bij Codarts

Codarts Classical Music presenteert met trots haar nieuwe compositiedocent Friso van Wijck. Met ingang van 1 september 2018 komt Friso het compositieteam versterken.
 

Shape Lees meer
Achter de schermen

Ontmoet onze studenten: Joey de Boer

Ontmoet onze studenten! Joey de Boer (22): "Eerst ben je fan, dan heb je ineens een meet-and-greet met jouw fans."

Shape Lees meer
Achter de schermen

Young Talent Program bij Scapino

In het vierde jaar van de bacheloropleiding Dans lopen onze studenten stage bij een professioneel dansgezelschap, zoals Scapino Ballet Rotterdam. Wij namen een kijkje achter de schermen, kijk je mee?

Shape Lees meer
Achter de schermen

Ontmoet onze studenten: Lidewij Bouter

Ontmoet onze studenten! Lidewij Bouter (21): "Het startpunt van een nieuw avontuur dat nu gaat beginnen."

Shape Lees meer
Codarts nieuws

‘Structuurdoorbrekend’ RASL-project ontvangt € 250.000 subsidie

Aan een onderwijsvernieuwingsproject van RASL – Rotterdam Arts & Sciences Lab, een samenwerkingsverband van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus University College, de Willem de Kooning Academie en Codarts Rotterdam – is een subsidie toegekend van € 250.000. Het project – een uitbreiding van de bestaande samenwerking tussen genoemde instellingen – heeft als doel het ontwikkelen en uitvoeren van transdisciplinair onderwijs en onderzoek door studenten en docenten.

Shape Lees meer
Achter de schermen

Ontmoet onze studenten: Sophia Oltmanns

Ontmoet onze studenten! Sophia Oltmanns (24): "De school stimuleerde me steeds weer om door te gaan."

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Talent On The Move naar New York

Dansers van Codarts Rotterdam sluiten hun jubileumtournee Talent On The Move in mei ’18 af in Vught én New York. Van 19 tot 26 mei 2018 zijn vijftien derdejaars danstalenten van Codarts te gast bij de befaamde Ailey School in New York, voor onder meer hun allerlaatste voorstelling uit de 2018-tournee van Talent On The Move. De laatste show in Nederland is in het Brabantse Vught, op 19 mei 2018.

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Halvering wettelijk collegegeld

Het kabinet heeft besloten het wettelijk collegegeld voor eerstejaarsstudenten vanaf studiejaar 2018-2019 te halveren, voor studenten aan lerarenopleidingen (Docent Dans, Docent Muziek) geldt de halvering van het wettelijk collegegeld voor twee studiejaren.

Shape Lees meer
Achter de schermen

Ontmoet onze studenten: Lukas Karvelis

Ontmoet onze studenten! Lukas Karvelis (20): "Ik heb hier veel inspirerende mensen ontmoet".

Shape Lees meer
Codarts nieuws

Intensieve vernieuwing Coolsingel

De intensieve vernieuwing van de Coolsingel is begonnen. Eerst wordt de kant van het Stadhuis onder handen genomen en in 2019 is de kant van de Lijnbaan aan de beurt. Maart 2021 wordt de nieuwe Coolsingel opgeleverd.

Shape Lees meer