Vrienden van Codarts

Er bestaat wereldwijd geen instituut waar een zo grote diversiteit aan podiumkunsten wordt gedoceerd als bij Codarts Rotterdam. Rotterdam kiest voor avontuur en topkwaliteit. Een breed aanbod van studierichtingen in muziek, dans en circustheater geeft daar invulling aan. Jonge mensen uit de hele wereld trekken naar Rotterdam om juist daar hun talenten te ontwikkelen. De opleidingen zijn dan ook afgestemd op de eisen van de internationale beroepspraktijk. Nu studiekosten en kosten van levensonderhoud voor studenten almaar hoger worden, geven de Vrienden van Codarts broodnodige extra steun. Maak ook het verschil; word Vriend!

Investeren in de toekomst
Investeren in buitengewoon talent van een kunstvakopleiding, dat is de investering met de hoogst mogelijke ‘return on investment’ in de kunsten. Ook voor u. Immers, door een kunststudent financieel te ondersteunen, draagt u direct bij aan de ontwikkeling – en dus de toekomst – van een kunstenaar in het bijzonder en de kunsten in het algemeen. Als Vriend van Codarts – de hogeschool voor de kunsten in Rotterdam – heeft u bovendien de mogelijkheid om buitengewone muziek-, dans- en circustalenten aan het werk te zien of horen tijdens voorstellingen of concerten, en hen te volgen op hun weg naar de verwezenlijking van hun ultieme droom – muziek-, dans- of circuskunstenaar worden.

Internationale hogeschool
Codarts is een in het hart van Rotterdam gevestigde internationale hogeschool met ongeveer 1.000 studenten van 65 nationaliteiten die hoogwaardig kunstvakonderwijs aanbiedt op het gebied van muziek, dans en circus. De geschiedenis van het muziek- en dansonderwijs aan Codarts gaat terug tot de jaren 30 van de vorige eeuw (‘Rotterdams Conservatorium’ en ‘Rotterdamse Dansacademie’); de circusopleiding was in 2006 de eerste in haar soort in Nederland. Codarts staat hoog aangeschreven in binnen- en buitenland; jonge mensen uit de hele wereld trekken naar Rotterdam om hier hun talenten te ontwikkelen. Haar uitstekende reputatie dankt de hogeschool aan onder meer de topkwaliteit die zij biedt in een breed scala aan studierichtingen. Wereldwijd bestaat geen ander instituut met een zo grote diversiteit aan muziekgenres – van klassiek tot pop en van Argentijnse Tango tot Indiase Muziek. Op het gebied van de hedendaagse dans is Codarts toonaangevend in Europa. En hoewel nog jong, werkten al meerdere alumni van de circusopleiding met de grootste internationale gezelschappen.

Codarts is stevig geworteld in Rotterdam. De hogeschool participeert in talrijke stedelijke samenwerkingsverbanden op het gebied van onderwijs en cultuur. En op alle podia in de stad treden studenten en oud-studenten op.

Stichting Vrienden van Codarts
De Stichting Vrienden van Codarts is een culturele ANBI* die Codarts-studenten van alle studierichtingen wil bijstaan, onder meer door het financieel mogelijk maken van masterclasses en bijzondere muziek-, dans- en circusproducties, evenals het beschikbaar stellen van beloningen voor buitengewone artistieke prestaties en het geldelijk steunen van excellente talenten die anders hun studie niet zouden kunnen voortzetten.

Verder levert de Stichting Vrienden van Codarts onder meer een structurele financiële bijdrage aan:

 • Talent Investment Grants (beurzen à € 2.000 voor buitengewone tweede-, derde- en/of vierdejaarsstudenten van de bacheloropleidingen);
 • stipendia (toelages voor zojuist afgestudeerde excellente studenten ten behoeve van bijvoorbeeld een vervolgstudie);
 • jaarlijks concours: Erasmus Jazz Prijs.

Wilt u Vriend worden? Of wilt u meer informatie?
Neemt u dan contact op met Vrienden-officer Petra Nierop, via pnierop@codarts.nl. We verwelkomen u van harte!

Het bestuur van de Stichting Vrienden van Codarts bestaat uit:

 • Lex van Deudekom, voorzitter;
 • Luc Beurskens, penningmeester;
 • Janneke Slokkers, bestuurslid;
 • Eric van Abbe, bestuurslid.

De bestuurders zijn onbezoldigd.

Het comité van aanbeveling van Codarts bestaat uit:

 • Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam;
 • Jan Kooijman, acteur, presentator en danser; oud-student Codarts;
 • Carel Kraayenhof, bandoneonist/componist;
 • Frans Lavooij, voormalig voorzitter Kamer van Koophandel Rotterdam;
 • Jan Willem Luyken, directeur North Sea Jazz festival;
 • Pauline van der Meer Mohr, voorzitter Raad van Commissarissen EY; voormalig voorzitter College van Bestuur Erasmus Universiteit Rotterdam;
 • Karel de Rooij, theatermaker/regisseur;
 • George Wiegel, directeur Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Wat mag u bij wijze van wederdienst van ons verwachten?

Optie 1: Vriend van Codarts (€ 50 per jaar)

 • Gratis toegang tot concerten en voorstellingen op de drie Codarts-locaties (Kruisplein 26, WMDC, Fenix I).
 • Informatie over Codarts-activiteiten.

Optie 2: Vriend van Codarts plus Partner (€ 70 per jaar)
Idem optie 1 met twee personen.

Optie 3: Royale Vriend (€ 200 per jaar)

Idem optie 1 plus:

 • Gratis toegang tot twee Codarts-optredens per schooljaar/seizoen in de Doelen.

Optie 4: Royale Vriend plus Partner (€250 per jaar)

Idem optie 3 met twee personen.

* ANBI = Algemeen Nut Beogende Instelling. Een gift aan een ANBI mag u onder bepaalde voorwaarden aftrekken bij uw belastingaangifte, bij een gift aan een culturele ANBI krijgt u extra aftrek.

Stichting Vrienden van Codarts
p/a Kruisplein 26
3012 CC Rotterdam
010-2171100
vrienden@codarts.nl
NL50ABNA0414131169
Fiscaal nummer: 96.14.849