Vooropleiding Muziektheater

De afdeling Muziektheater van Codarts biedt naast de vierjarige bacheloropleiding ook een vooropleiding (VO) aan.

 

Denk je erover om van Muziektheater je beroep te maken en zit je in het (een na) laatste jaar van de middelbare school of heb je een tussenjaar waarin je je graag wilt oriënteren en ontwikkelen, dan is de vooropleiding Muziektheater misschien wel iets voor jou!

De vooropleiding Muziektheater is bestemd voor jonge mensen die nieuwsgierig zijn naar het Muziektheatervak. Op deze vooropleiding maak je intensief kennis met Muziektheater en krijg je les in de vakken: zang, dans, spel, muziek & ensemble en integratie (het vak waar alle disciplines samenkomen).

Deze lessen worden gegeven door docenten die ook op de bacheloropleiding lesgeven en lopen van begin september tot half april. Het jaar wordt afgerond met een optreden in de Theaterzaal van Codarts, zodat je aan je familie en vrienden kunt laten zien/horen wat je allemaal hebt geleerd. Tijdens het jaar kun je je inschrijven voor de audities van de bachelor. Als je de vooropleiding hebt gedaan, heb je het voordeel dat je bekend bent met de opleiding en goed weet wat er van je wordt gevraagd.

De lessen vinden plaats op vrijdagavond van 17:15 – 21:45 uur en op zaterdag van 09:30 – 16:00 uur, in het Codarts-gebouw aan het Kruisplein in Rotterdam.
Zanglessen worden individueel ingepland op vrijdagen tot 19:00 uur of op een andere doordeweekse dag, in overleg met de student. Wekelijks wordt circa 1,5 uur voorbereidingstijd van je verwacht.

Auditie

Op aanmeldingosiris.codarts.nl kun je je aanmelden. Kies in eerste instantie voor de vooropleiding Muziek en geef daarna aan dat je geïnteresseerd bent in de Vooropleiding Muziektheater.

We hebben plaats voor zo’n 14 VO-leerlingen/studenten. Op de pagina toelatingseisen vind je de zaken die je voor je auditie dient voor te bereiden.
De VO is geen bekostigde opleiding, dus kun je er geen studiebeurs voor ontvangen.

Kosten

Auditiekosten: € 30
Kosten per lesjaar: € 1.795 (’22-’23)

Voor meer informatie over de vooropleiding kun je een e-mail sturen naar coördinator Carola Arons: carons@codarts.nl.