Vooropleiding Muziektheater

De afdeling Muziektheater van Codarts biedt naast de vierjarige bacheloropleiding ook een vooropleiding aan; die staat bij ons ook wel bekend als de Vee Oo (VO).

De VO is bestemd voor jongelui met muziektheaterambitie die in het laatste jaar van hun middelbare school zitten.

Het gebeurt ook dat auditanten voor de bacheloropleiding die nog net niet het juiste instroomniveau hebben, via de VO dat extra zetje krijgen om het jaar daarop glansrijk te worden aangenomen op de bacheloropleiding.
Eigenlijk is de VO een kleine muziektheaterafdeling, met een uitgebreid vakkenpakket en met docenten die ook aan de bacheloropleiding verbonden zijn. Wat voor lessen mag je verwachten? Individuele zanglessen en groepslessen in spel, integratie (daar waar spelen en zingen samen moeten komen), dans, theorie/solfège en ensemble. We werken toe naar een voorstelling in maart.
Daarna zijn dan weer de audities (voor het volgende schooljaar), waar je als VO’er gewoon aan mee moet doen. Maar je hebt dan natuurlijk het voordeel dat je bekend bent bij docenten en met de opleiding, en dat je precies weet wat van je wordt gevraagd.
De lessen lopen van begin september tot eind maart en vinden plaats op vrijdag (meestal vanaf 17.00 uur) en zaterdag, gewoon in het Codarts-gebouw aan het Kruisplein in Rotterdam. Er wordt best wat van je verlangd, en de voorbereiding op de lessen vergt wekelijks wel wat tijd, maar als je het oud-VO’ers vraagt, zul je horen dat het een ontzettende leerzame en leuke voorbereiding voor de bacheloropleiding kan zijn.

Auditie

De auditie voor het schooljaar 2020-2021 wordt afgenomen op zaterdag 6 juni 2020. Aanmelden kan tot uiterlijk 25 mei 2020.

Op www.aanmeldingosiris.codarts.nl kun je je aanmelden. Kies in eerste instantie voor de vooropleiding Muziek en geef daarna aan dat je geïnteresseerd bent in de Vooropleiding Muziektheater.

We hebben plaats voor zo’n vijftien VO-leerlingen/studenten. Op de pagina Toelatingseisen vind je de zaken die je voor je auditie dient voor te bereiden.
De VO is geen bekostigde opleiding, dus kun je er geen studiebeurs voor ontvangen.

Kosten

Auditiekosten: € 30
Kosten per lesjaar: € 1.690

Voor meer informatie over de VO kun je een e-mail sturen naar coördinator Carola Arons: carons@codarts.nl.

Downloads