Young Talent Orchestra

Met als doel jonge getalenteerde muzikanten tussen circa 12 en 18 jaar kennis te laten maken met orkestrepertoire en het vak van orkestmusicus, hebben Codarts Rotterdam en Muziekinstituut Hellendaal in 2013 het Young Talent Orchestra (YTO) opgericht.

Het orkest, dat onder leiding staat van Mikhail Zemtsov, speelt ongeveer tien concerten per jaar. Er worden gevarieerde programma’s uitgevoerd – van Barok tot 21ste eeuw. Jonge toptalenten treden regelmatig als solist met het orkest op.

Op 1 mei 2017 won het orkest de eerste prijs bij het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt (België); aan dit festival namen tachtig jeugdorkesten uit de hele wereld deel. In 2018 heeft het orkest de tweede prijs en de publieksprijs gewonnen bij het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten.

De afgelopen jaren heeft het orkest opgetreden in onder meer de Grote Zaal van de Doelen, de Grote of Laurenskerk (beide Rotterdam), De Harmonie Leeuwarden, de Grote Kerk Schiedam, op het Midzomerfestival in Pro Rege (Rotterdam) en op het openluchtfestival Klassiek op het Amstelveld (Amsterdam).

Het orkest heeft concerten verzorgd in samenwerking met het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest, het Dordts PhilhYoung en met Intermezzo en Preludio ensembles van het Hellendaal Muziek Instituut.

Wil jij deel uitmaken van het Young Talent Orchestra? Meld je via een e-mail (youngtalentorchestra@gmail.com) aan voor de auditie.