Introductie

Voor jongeren die dromen van een carrière als circuskunstenaar, biedt Codarts de vooropleiding Circus. Dit programma bereidt jonge talenten optimaal voor op de hbo-auditie. Elke zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur, krijgen zij les van docenten die ook doceren aan de bacheloropleiding Circus Arts van Codarts. We raden iedereen aan om daarnaast lessen te (blijven) volgen bij een eigen circusschool/turnvereniging.

Het lesprogramma is heel divers, met als uitgangspunt dat de leerlingen hun talenten volop kunnen ontdekken en ontplooien. Acrobatiek en dans vormen de hoofdingrediënten. Daarnaast staan er artistieke vakken op het programma, waaronder muziek, theater en uiteenlopende circusspecialisaties (van luchtwerk tot jongleren).

Dankzij de uitstekende connecties met het werkveld zijn er interessante mogelijkheden tot deelname aan externe presentatieprojecten.

Lees meer Minder
Tsjechie 2015 202_BIJGEWERKT Tsjechie 2015 202_BIJGEWERKT Tsjechie 2015 202_BIJGEWERKT

Toelating

De audities vinden plaats op zaterdag 25 juni 2022. Aanmelden kan tot en met zondag 12 juni, via het aanmeldformulier.  

Kandidaten hoeven geen specifieke achtergrond te hebben in circus; gymnasten, free runners en (break)dansers met interesse in circus zijn ook welkom. Ervaring opdoen door elders wekelijks fysieke trainingen te volgen wordt aangeraden.

Tijdens de auditie volgen kandidaten lessen die ook in de vooropleiding aan bod komen (acrobatiek en dans). Daarnaast laten ze een korte presentatie zien van een discipline naar keuze. We kijken naar het huidige niveau van de kandidaat, hoe snel nieuwe dingen worden oppikt en naar het doorzettingsvermogen.


Auditiecriteria:

  • Lichaamsbewustzijn.
  • Fysieke geschiktheid en mogelijkheden tot ontwikkeling.
  • Uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen.
  • Theatraal, muzikaal en dansvermogen.
  • Ambitieus en gemotiveerd.
  • Open werkhouding.

Aanmelden voor de auditie (voor schooljaar 2022-2023) kan via het formulier links, onder Meer Informatie of via de groene “aanmelden” knop bovenaan.

Vooropleiding Circus

+31 (0) 10 21 71 06 0

smpijlman@codarts.nl

Fenixloods I, Dolf Henkesplein 15

3072 LN Rotterdam