Lectoraat Transdisciplinary Education Innovation

Het lectoraat Transdisciplinary Education Innovation brengt kunst, wetenschap en maatschappelijke belanghebbenden bij elkaar om een meer sociaal robuuste benadering van onderwijs te ontwikkelen.

lectoraat Transdisciplinary Education Innovation (lector Liesbeth Noordegraaf): dit lectoraat is eind 2018 gestart. Het valt onder de programmalijn Innovation in Education en richt zich op nieuwe vormen van onderwijs en onderzoek die ontstaan als kunsten en wetenschappen met elkaar gecombineerd worden. Het Rotterdam Arts & Sciences Lab (RASL) biedt hiervoor het platform. RASL is het samenwerkingsverband tussen Codarts, Erasmus University College, Erasmus Universiteit en Willem de Kooning Academie (Hogeschool Rotterdam) en biedt via het Double Degree programma studenten de mogelijkheid om in vijf jaar twee bachelors te behalen (academische bachelor en een bachelor muziek of kunstacademie).

Het lectoraat doet toegepast en fundamenteel onderzoek naar educatieve initiatieven. Deze initiatieven worden gekenmerkt door hun betrokkenheid bij concrete problemen en de neiging verder te gaan dan traditionele disciplinaire en institutionele grenzen. De kennis die vanuit dit lectoraat wordt geproduceerd, draagt bij aan een duurzamere leerervaring, de professionele ontwikkeling van docenten en heeft tot doel de radicale verbeeldingskracht in ons onderwijslandschap te cultiveren. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via leelens@codarts.nl.

TEAM

dr. Liesbeth Noordegraaf-Eelens – Lector (leelens@codarts.nl)
Tamara de Groot – PhD kandidaat
Wander M. van Baalen – PhD kandidaat (wmvanbaalen@codarts.nl)
Connie de Jongh – Artistic researcher (ccjmdejongh@codarts.nl)
Tamara Rumiantsev – PhD kandidaat (trumiantsev@codarts.nl)