Toelatingsprocedure Master Klassieke Muziek

Om toegelaten te worden tot de Master Muziek dien je eerst auditie te doen. De toelatingsprocedure bestaat uit een voorselectie en na een positieve beoordeling een auditie. Op deze pagina vind je meer informatie over de toelatingsprocedure van de Master Muziek afdeling Klassieke Muziek.

Voor alle master toelatingsexamens geldt: programma van 30 minuten, bestaande uit stukken uit verschillende stijlperioden op het niveau van een goed Bachelor eindexamen.

Je neemt deel aan een voorselectie middels het insturen van je portfolio met daarin onder andere een link naar muziekvideo’s.

Voor studenten voor de Master Muziek afdeling Klassieke Muziek worden de volgende eisen gesteld aan het in te sturen portfolio:

  • Op de video’s is jouw uitvoering van minimaal 3 werken in contrasterende stijlen van verschillende componisten te beluisteren en te zien.
  • De muziekvideo’s zijn per video minimaal 3 minuten lang.

Nadat je hebt aangemeld via Studielink ontvang je bericht van de studentenadministratie (ASC) over de wijze waarop je de opname en de portfolio moet aanleveren. Het materiaal dient uiterlijk 11 februari 2019 ingeleverd te zijn.

Na positieve beoordeling van jouw portfolio ontvang je voor 25 februari 2019 een uitnodiging voor de auditie. We informeren je ook als je niet uitgenodigd wordt voor een auditie.

De audities vinden plaats in de week van 25 tot en 29 maart 2019, de data per instrument gepubliceerd op de pagina met auditiedata. Een repetitor is aanwezig tijdens de auditie.

Je bent daarnaast zelf verantwoordelijk voor:

  • Beschikbaarheid tijdens de auditiedata zoals deze staan vermeld op de website.
  • Vervoer en verblijf naar en in Rotterdam.
  • Bladmuziek voor de pianobegeleiding voor de repetitor (indien nodig).

Vragen? Stuur een mail naar asc@codarts.nl.