Toelatingsprocedure Master Jazz, Pop & Wereldmuziek

Om toegelaten te worden tot Master Muziek afdelingen Jazz, Pop & Wereldmuziek van Codarts moet je een toelatingsexamen doen dat uit twee onderdelen bestaat, namelijk een kort interview en een praktisch gedeelte.

Voor alle master toelatingsexamens geldt: programma van 30 minuten, bestaande uit stukken uit verschillende stijlperioden op het niveau van een goed Bachelor eindexamen.


Alle audities zullen dit jaar online plaatsvinden, vanwege de huidige maatregelen in Nederland omtrent Covid-19.


STAP 1: MAAK EEN ONLINE PORTFOLIO (VOORSELECTIE)

Om deel te nemen aan de auditie in maart 2021 wordt er van je verwacht dat je een portfolio inlevert. De studentenadministratie ontvangt één link naar je portfolio(openbare link naar dropbox, google drive of website), je kunt de link sturen naar asc@codarts.nl. Met het insturen van dit portfolio neem je deel aan de voorselectie. De portfolio bestaat uit:

  1. Audio- en videomateriaal met maximaal drie nummers. Voorkeur: gespeeld met een combo / band.
    * Je kunt de drie video’s als aparte links opnemen in je portfolio. Link bijvoorbeeld naar SoundCloud of YouTube.
    ** Houd er rekening mee dat wij geen cd’s of dvd’s of mp3’s via e-mail accepteren.
  2. Een studieplan en onderzoeksvoorstel – download Worddocument (Engels)

STAP 2: MELD JE AAN VIA STUDIELINK (KLIK HIER)

STAP 3: UITNODIGING VOOR DE AUDITIE

Op basis van je digitale portfolio nodigen we je uit voor een toelatingsexamen bij Codarts. Je ontvangt een e-mail uitnodiging met meer informatie via onze studentadministratie ASC.

STAP 4: DE AUDITIE

Tijdens de auditie worden je aanleg, kennis, vaardigheden en ontwikkelbaarheid getoetst voor de studierichting die je van plan bent te gaan volgen. De auditie bestaat uit een kort interview over je studieplan en een praktisch deel. In het praktische deel worden; muzikaal gehoor, gevoel voor ritme, improvisatorisch vermogen, affiniteit met de muziek van het gekozen hoofdvak, aanleg, ontwikkelingsmogelijkheden en motivatie getest. Tijdens de toelating moet je voorspelen (met eigen band/begeleiders/tape). Bereid maximaal 3 stukken voor waaruit de docenten een keuze kunnen maken. Geef aan welke je absoluut wilt spelen! De toelating duurt 30 minuten incl. interview over je studieplan.

STAP 5: UITSLAG AUDITIE

Op basis van de audities bepaalt het management van de opleiding of je kan worden toegelaten. Daarover ontvang je binnen twee weken na je auditie per e-mail persoonlijk bericht.