Wobbe Kuiper

About

Wobbe_Kuiper_Docent_Codarts_RotterdamWobbe Kuiper studeerde muziektheorie, piano en arrangeren aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij is docent bij Codarts Rotterdam en de Schumann Akademie. Eerder was hij staflid van de conservatoria in Arnhem en Zwolle. Hij is één van de oprichters van Erasmusica (‘Muziekles in het Erasmus MC’). Daarnaast componeert hij muziek voor film, theater, verschillende vormen van multimedia en televisie. Wobbe is ook is mindfulnesstrainer.

Motivation

Waarom is Codarts aantrekkelijk voor studenten, vind jij?

“Codarts brengt op unieke wijze de uiteenlopende muzikale tradities in de wereld bij elkaar, en biedt de student de mogelijkheid een artistieke identiteit te ontwikkelen die uitstijgt boven het genre waarin hij of zij is opgeleid. De levendige en vaak complexe multiculturele leeromgeving biedt de student de gelegenheid kennis te maken met alternatieve benaderingen van de muziekstudie en de beroepspraktijk.”

Wat ga jij hen leren?

“Ik beschouw het als mijn persoonlijke missie in het onderwijs de student te conformeren aan de culturele consensus, met behoud van de individualiteit en unieke persoonlijkheid van de student, en zodoende de student uitzicht te bieden op een transconventioneel functioneren.”

Hoe ga jij dat doen?

“Mijn visie op het muziekonderwijs is een combinatie van traditionele lesvormen en technieken uit de mindfulness.”