Wim Warman

About

Wim_Warman_Codarts_World_Music_ Piano_TangoWim behaalde zijn Docerend Musicus diploma in 1992 en Uitvoerend Musicus in 1993. Sinds 1993 werkt hij samen met diverse artiesten (nationaal en internationaal) als pianist en als componist/arrangeur. Wim is naast zijn samenspel ook bekend als solopianist in Tango, Latin, Jazz en Fusion. Zijn stijl kun je omvatten als een mengeling van diverse wereldmuziekgenres, jazz, pop en soms klassiek.

Ook speelde hij in het wereldberoemde tango orkest ‘Sexteto Canyengue’, opgericht door Leo Vervelde en Carel Kraayenhof  (1995 to 1999).

Wim speelde en speelt op een flink aantal CD’s, waaronder een aantal van hemzelf. Wim doet nog steeds veel concerten en masterclasses in diverse landen, solo, maar o.a. ook voor en met de Tango afdeling.

Career

– Montreal Jazz Festival hoofdpodium met Sexteto Canyengue (1996)

– Buenos Aires Tango festival met OTRA (2006)

– Optredens en jamsessies met o.a. dichter Simon Vinkenoog, bandoneonisten Roberto Alvarez en Victor Hugo Villena, bassist Richard Bona en percussionist Martin Verdonk

– Diverse TV-optredens, o.a. recentelijk Vrije Geluiden met de band TOCAR.

– Diverse CD’s

Motivation

WAAROM IS CODARTS AANTREKKELIJK VOOR STUDENTEN, VIND JIJ?

Veelzijdigheid aan genres. Codarts is daarnaast niet puristisch en geeft de student de kans om zijn/haar eigen identiteit te ontplooien d.m.v. combinaties van diverse genres vanuit zijn/haar eigen afdeling.

WAT GA JIJ HEN LEREN?

Tango piano, transcriptie, improvisatie (a la parrilla), geschiedenis en samenspel in o.a. de afdeling Argentijnse Tango.

HOE GA JIJ DAT DOEN?

Vanuit een duidelijk een efficiënt curriculum met een duidelijk en inspirerend lesprogramma.

Awards

  • 1983 Ereprijs talentenjacht in Rotterdam
  • Diverse andere prijzen met diverse groepen of solo
  • 2007 Hoofdprijs talentenwebsite Mucaah (inmiddels niet meer actief)

Media