Vincent Houdijk

About

Vincent Houdijk is een gepassioneerd musicus met een energieke en ondernemende geest die via zijn muziek graag zijn publiek raakt. Hij studeerde klassiek slagwerk aan het Conservatorium van Tilburg (afgestudeerd in 2005). Vervolgens specialiseerde hij zich op de (jazz)vibrafoon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij studeerde bij de befaamde Frits Landesbergen en Mike Mainieri . Inmiddels werkte hij samen met onder anderen Wouter Hamel, Kyteman, Eric Vloeimans, Mathilde Santing, Bart Wirtz, Sean Jones, Metropole Orkest, Amik Guerra.

Met zijn band VinnieVibes is Vincent verkozen tot Meest veelbelovend Nederlands jazztalent 2016 (Young VIP). De band doet in 2016 in twee maanden tijd alle grote concertzalen in Nederland aan. Vincent is (gast)docent vibrafoon aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam, Tilburg, Zwolle en Krakau.

Career

  • Oprichter en artistiek directeur van Stichting Percussion Friends (anno 2005).
  • Oprichting en ontwikkeling van hoofdband VinnieVibes (anno 2007).
  • Verschijning debuutalbum in 2013; binnen zes maanden uitverkocht (1.000 exemplaren).
  • Delen van vibrafoonmethodes met studenten uit meer dan 15 landen wereldwijd.

Motivation

Waarom is Codarts aantrekkelijk voor studenten, vind jij?
“Het Codarts-team, dat bestaat uit experts in hun vakgebied, presenteert de studenten een verscheidenheid aan stijlen en instrumenten.”

Wat ga jij hen leren?
“Ik geef gastlessen vibrafoon. Daarin ligt de nadruk op demping, pedaalgebruik, frasering, harmonische training, harmonisch bewustzijn en innerlijk gehoor, improvisatie enzovoort.”

Hoe ga jij dat doen?
“In individuele lessen en groepssessies.”

Awards

2016, Meest veelbelovend Nederlands jazztalent (Young VIP) 2012, Finalist Dutch Jazz Competition 1999, Finalist Young Talent Competition Conservatorium van Tilburg

Media