Simone Roerade

About

Simone Roerade docent Pop - ZangOnder het motto ‘alles is al een keer gedaan, alleen nog níet door mij’ is Simone Roerade (Nederland, 1969) niet op zoek naar een nieuwe stijl, maar zingt ze haar nummers recht uit het hart. Soulful, funky en soms gevoelig met een rauw randje. Met haar persoonlijkheid daagt ze je uit om mee te gaan in haar energie, want dat is waar het om draait bij haar muziek.

Op dit moment treedt Simone op onder de naam Mrs Hips; ze is een veelgevraagde gast bij verschillende bands en sessies. Zo zingt ze bij Licks & Brains onder leiding van saxofonist Rolf Delfos. Met deze bigband was ze onlangs in China voor een aantal concerten. Simone wordt vaak gevraagd om backing vocals in te zingen. Als vocal coach is ze betrokken bij verschillende projecten.

Simone is oud-student van Codarts (ze studeerde in 1994 cum laude af). Veel van haar toenmalige medestudenten zijn nu collega’s bij Codarts.

Career

Met de funk/soulformatie Hips scoorde Simone in 1997 een nummer 1-hit in Spanje. En verder: op wereldtournee met Candy Dulfer (Sax-A-Go-Go), naar Japan met Paulo Mendonça, twee cd’s met Hips, backing vocals bij Kane en Golden Earring, een solo-cd.

Motivation

Waarom is Codarts aantrekkelijk voor studenten, vind jij?

“Codarts is een geweldige leeromgeving waar je gelijkgestemde muzikanten leert kennen met wie je een hechte muzikale band opbouwt. Er hangt een geweldige sfeer, omdat iedereen zijn of haar creativiteit ten volste kan ontplooien. Hier krijg je de tools aangereikt waarmee je een solide basis legt voor de rest van je carrière.”

Wat ga jij hen leren?

“Ik leer hen zo goed mogelijk uit te dragen waar ze als artiest voor staan. Hoe kom je over op het publiek, wat wil je je publiek meegeven tijdens je optreden, hoe wil je dat je stem functioneert tijdens een optreden, hoe houd je het op een gezonde manier vol en wat zijn je valkuilen? Dit soort vragen komt aan de orde in de lessen.”

Hoe ga jij dat doen?

“Aan de hand van praktijkvoorbeelden geeft de student zelf aan waar hij/zij aan wil werken: op het gebied van performen, op het gebied van de techniek of een combinatie daarvan. Eigenlijk alles wat de student als artiest tegenkomt, wordt op een heel betrokken en persoonlijke manier onder de loep genomen.”

Media